A tetejére
reszelt étcsokoládé
8 dkg
A krémhez
főzős vaníliás pudingpor
1 csomag
tej
4 dl
kristálycukor
4 evőkanál
Rama Vajas Íz
25 dkg
porcukor
20 dkg
A piskótatésztához
tojás
9 db
kristálycukor
9 evőkanál
finomliszt
9 evőkanál
cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál
a szilvás töltelékhez
szilva
1.25 kg
kristálycukor
2 evőkanál
őrölt fahéj
1 teáskanál
A tepsi kikenéséhez
Rama Vajas Íz
3 dkg
zsemlemorzsa
2 evőkanál
Lépés 1
A szilvát megmossuk és félbevágva kimagozzuk. Egy nagy tepsibe sütőpapírt borítunk, a Ramával megkenjük, a zsemlemorzsával behintjük. A fél szilvákat üregükkel felfelé rárakjuk, a cukorral összekevert fahéjjal meghintjük.
Lépés 2
A hagyományos módon piskótatésztát készítünk, azaz a tojások sárgáját a fele cukorral habosra, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot is beleszórjuk. A lisztet először a cukros tojássárgával keverjük össze, majd beleforgatjuk a tojáshabot is. Kétharmadát egyenletesen a szilvára simítjuk. A többi piskótamasszát a kakaóporral megfestjük, a többi tésztára csurgatjuk és egy kicsit bele is keverjük, hogy szép cirmos legyen.
Lépés 3
Közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 percig sütjük. Ha kész, gyúrólapra borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk.
Lépés 4
A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és a kristálycukorral sűrű krémet főzünk, majd hűlni hagyjuk. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A már csak langyos pudingot apránként hozzáadjuk és ezt a krémet a szilvára simítjuk.
Lépés 5
Megvárjuk amíg meghúz rajta, végül reszelt csokoládéval megszórva díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk.
A sárga laphoz a tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, pár csepp vizet és robotgéppel kemény habbá verjük. Fakanállal óvatosan beledolgozzuk a tojássárgájákat, majd a sütő...
Elkészítési idő: 70 Nehézség: KözepesA tepsi-nagyságú alufóliát megkenünk margarinnal, a tepsit kibéleljük vele. Belerakjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott almát. Tetszés szerint, tehetünk rá aszalt gyümölcs...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsolom 180 fokra, a tortaforma aljába sütőpapírt teszek. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverem a robotgéppel, legalább 10 percen keresztül. Összeszitálom a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz egész tojásokat a habverő üstjébe ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt, nagy fokozaton keményre felverjük, majd lazán beleforgatjuk a lisztet. Egy nagy gáztepsit kib...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű