Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vendégváró sütemény


Írta:

Elk. idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Piskóta:
- 7 tojás,
- 7 ek cukor,
- 7 ek liszt,
- 1/2 cs sütőpor
Barna lap:
- 25 dkg liszt,
- 5 dkg margarin,
- 5 dkg cukor,
- 2 tojás sárgája,
- 1 ek kakaópor,
- 1 dkg szalakáli,
- kevés langyos tej
Krém:
- 20 dkg margarin,
- 20 dkg porcukor,
- 2 cs vaníliás cukor,
- 1/2 l tej,
- 1 cs vaníliás puding por

Elkészítés:


A barna lap: A szalakálit langyos tejben megfuttatjuk és a többi hozzávalóval összedolgozva könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk.
A piskóta: Szétválasztjuk a hét tojást. Vigyázva, hogy a sárgája ne kerüljön a fehérjébe, mert nem lehet akkor kemény habot készíteni. Hozzáadunk a sárgájához 4 ek cukrot és fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporral vegyített lisztet, majd kemény habot készítünk a tojásfehérjéből, a maradék 3 ek cukor hozzáadásával. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Közepes tepsiben megsütjük, melyben a barna lapokat is sütöttük.
Krém: A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejből és a pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk (fontos jól kihűteni, ne legyen langyos), ezután a vaníliás margarinnal dolgozzuk össze. Az így kapott krémet megfelezzük és megtöltjük a süteményt.
Alulra egy barna lap, a krém egyik fele, a piskóta, a krém másik fele, majd ismét a barna tészta, ezt bevonjuk csokimázzal

Vendégváró sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Somlói galuska, az eredeti
Somlói galuska, az eredeti

Háromféle piskótát készítünk: simát, diósat és csokoládésat. A piskóták készítéséhez a tojások sárgáját-fehérjét különválasztjuk, a tojásfehérjéből – pici sóval (ettől keményebb le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anya-mami
Pudingos krémes recept
Pudingos krémes recept

A leveles tésztát 4 részre osztjuk. Téglalappá (kb.30X20 cm) kinyújtjuk. Villával megszúrkáljuk és egyenként aranybarnára sütjük. Addig a krémet elkészítjük. A 8 dl tejből, cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Habos almás
Habos almás

A tésztához tojásokat kettéválasztjuk és a sárgákat habosra, fehérre keverjük a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a sütőport. A tojások fehérjét keményre felverjük. A cukros krémhez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Képviselőfánk 2.
Képviselőfánk 2.

Elkészítése: Az 1:1 arányú zsiradékot és folyadékot a sóval, cukorral egy edényben felforraljuk. A forrásban lévő keverékhez folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet. Tov...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk