Piskóta:
- 7 tojás,
- 7 ek cukor,
- 7 ek liszt,
- 1/2 cs sütőpor
Barna lap:
- 25 dkg liszt,
- 5 dkg margarin,
- 5 dkg cukor,
- 2 tojás sárgája,
- 1 ek kakaópor,
- 1 dkg szalakáli,
- kevés langyos tej
Krém:
- 20 dkg margarin,
- 20 dkg porcukor,
- 2 cs vaníliás cukor,
- 1/2 l tej,
- 1 cs vaníliás puding por
A barna lap: A szalakálit langyos tejben megfuttatjuk és a többi hozzávalóval összedolgozva könnyen nyújtható tésztát készítünk. Két vékony lapot sütünk.
A piskóta: Szétválasztjuk a hét tojást. Vigyázva, hogy a sárgája ne kerüljön a fehérjébe, mert nem lehet akkor kemény habot készíteni. Hozzáadunk a sárgájához 4 ek cukrot és fehéredésig keverjük. Belekeverjük a sütőporral vegyített lisztet, majd kemény habot készítünk a tojásfehérjéből, a maradék 3 ek cukor hozzáadásával. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Közepes tepsiben megsütjük, melyben a barna lapokat is sütöttük.
Krém: A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejből és a pudingporból krémet főzünk, melyet kihűlésig keverünk (fontos jól kihűteni, ne legyen langyos), ezután a vaníliás margarinnal dolgozzuk össze. Az így kapott krémet megfelezzük és megtöltjük a süteményt.
Alulra egy barna lap, a krém egyik fele, a piskóta, a krém másik fele, majd ismét a barna tészta, ezt bevonjuk csokimázzal
Elkészítés: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a végén pedig belekeverjük a cukrot. Ezután hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját majd a diót. A legvégén a két evőkanálnyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPUNCSOS MÉZES 2012.12.08. - Szerző Web Cukrászda megosztása27 Nyomtatás • PDF • E-mail Tészta: 50 dkg liszt 6 dkg margarin 16 dkg porcukor 2 tojás 1 teásk...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA csoki és a tejszín kivételével az összes hozzávalót összedolgozzuk alaposan, hogy sűrű, kicsit ragacsos masszát kapjunk. Ráhalmozzuk egy nagy darab folpackra, leterítjük még egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű