Családireceptkönyv.hu

Sütés nélküli citromos joghurttorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (22 cm átmérőjű tortaforma, 12 szeletes)

A kekszalaphoz:
◾200 g zabkeksz
◾40 g olvasztott vaj

A töltelékhez:
◾20 g porzselatin + 100 g víz
◾200 ml habtejszín
◾100 g cukor
◾2 lime reszelt héja, leve
◾350 g görög joghurt
◾100 g tejföl
◾1 citrom reszelt héja
◾150 g málna (lehet fagyasztott is)

A díszítéshez:
◾100 g friss málna
◾1 lime

Elkészítés:


A zabkekszet aprítógépben összezúzzuk és jól elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kanál segítségével egyenletesen szétoszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformában. Hűtőbe tesszük amíg összevarázsoljuk a krémet.

A krémhez a zselatint elkészítjük a csomagoláson található használati útmutató szerint. A tejszínt felverjük. A cukrot a lime-ok levével lassú tűzön összefőzzük. Azért nem egyből a joghurtos keverékhez öntjük a citrusos levet, mert a zselatin nem fejtené ki 100 %-osan az erejét, a cukorral pedig tudjuk lágyítani a savasságát. Most már csak annyi a dolgunk, hogy minden hozzávalót összekeverjünk. A joghurtot eldolgozzuk a tejföllel, a lime-os cukros „sziruppal”, a citrusok reszelt héjával, majd a langyosra melegített zselatinnal, végül a felvert tejszínhabbal. A felét ráfolyatjuk a kekszrétegre, beledobáljuk a málnaszemeket, végül a maradékot is ráöntjük és hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A hűtőből kivéve, a forma mentén körbevágjuk a tortát, eltávolítjuk, majd friss málnaszemekkel és lime karikákkal díszítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Diós krémes
Diós krémes

tojást a k. cukorral kikeverjük majd a többi hozzávalókkal összekeverjük és kiolajozott ,lisztezett tepsiben megsütjük , 180C fokon kb 25 percig, mikor kihűlt rátesszük a krémet ,m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízes almás-krémes kocka
Grízes almás-krémes kocka

A tojások fehérjét a cukorral és a vízzel kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük, majd a habhoz adjuk a liszttel és a sütőporral. A tésztát egy 22×37 cm-es, sütőpapírral b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Tiramisu
Tiramisu

A 6 tojást külön választom. A sárgáját a cukorral, két kanál kávéval 15 percig kavarom/géppel/, és fokozatosan hozzákeverem a mascarponét. A csokit késsel felaprítom és a masszához...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hartyáni krémes
Hartyáni krémes

Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kan...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk