2,5 dcl viz
15 dkg zsír
15 dkg liszt
6 egész tojás
Krém
0,5L tej
2 db vanilia puding
2cs vanilia cukor
15 dkg k cukor
1 ráma
2 db torta bevonó 2 dcl hullala 1 hab fix
Tészta készítése
2,5 dcl viz 15 dkg zsír az egéset felfőzöm egy mélyebb lábasba( amibe minden belefér ) leveszem a tüzről kicsit hagyom hülni utána mennek a tojások mindet 1-esével ütöm bele és jól elkeverem a zsíros vizkeverékkelmikor mind benne van még jól elkeverem ,utána mehet bele a 15 dkg liszt ezzelis elkeverem zsírozott tepsibe 2 lapba sütöm .A lapok felgyürősnek picit lehet hogy letapad .
Krém
a tejből pudingbol cukor, vanilia cukorból krémet készítek jó sürüt kicsit hagyom hülni belekeverem a rámát rá simítom az eggyik lapra a tetejére a keményre vert hullala a tetejére a másiklap .Ezt olvasztott csokival kenem vágás előtt legalább 2-3 órát had pihenjen.
A kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy 18 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eperrel és hűtőbe tesszük amíg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű♥ Tészta készítése: A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral és dióval elkevert lisztet. Egy sütőpapírral bélelt 25×40 cm-es tepsibe öntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítjük először a "cukros tejet". -1 cs. vaníliás cukor -0,5 l tej -2 kupak sütőrum -Porcukor ízlés szerint A fentieket összekeverjük. Elkészítjük a "mascarponés mass...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A réteslapokat 8 részre osztjuk, felvágjuk, majd a kis lapocskákat vékonyan lekenjük olvasztott vajjal és kettőt-kettőt egymásra teszünk. 2. Az így elkészített réteslapokat mu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű