Piskótalap, (én 4 tojásos vizes piskótát sütöttem és félbevágtam, két azonos méretű tepsibe raktam a krémet elfeleztem és mindkét piskótára ráöntöttem )
Krém
½ l joghurt,
2,5 dl habtejszín,
5 ek cukor,
1 cs. zselatin,
½ kg eper,
kb. 0,5 dl tej
Megtisztítom az epret, megmosom, összedarabolom, egy mély tálba teszem, ráöntöm a joghurtot, cukrot, majd robotgéppel egy kicsit összekeverem. Habbá verem a tejszínt és ezt is a masszához keverem. A zselatint langyos tejben feloldom, majd forralásig melegítem és ezt is a krémhez keverem. Az egészet ráöntöm a piskótára és kb. 6 órára, de legjobb egy egész éjszakára a hűtőbe rakni. A tetejét lehet díszíteni zselével.
Elkészítése: A tészta elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és az olvasztott vajat. A lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: ♥ A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 2 lapot sütünk belőle egy nagy gáztepsi hátulján. ♥ A krémhez a pudingport a liszttel, a cukorral kikevert tojássátrgákka...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb falú tálcába egyengetjük. A krémhez a tejből és a búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk, majd kihűtjük. A túrót elektromos habverőve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, majd a sárgájákat a cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig kikeverjük; hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután a massz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes