Piskótalap, (én 4 tojásos vizes piskótát sütöttem és félbevágtam, két azonos méretű tepsibe raktam a krémet elfeleztem és mindkét piskótára ráöntöttem )
Krém
½ l joghurt,
2,5 dl habtejszín,
5 ek cukor,
1 cs. zselatin,
½ kg eper,
kb. 0,5 dl tej
Megtisztítom az epret, megmosom, összedarabolom, egy mély tálba teszem, ráöntöm a joghurtot, cukrot, majd robotgéppel egy kicsit összekeverem. Habbá verem a tejszínt és ezt is a masszához keverem. A zselatint langyos tejben feloldom, majd forralásig melegítem és ezt is a krémhez keverem. Az egészet ráöntöm a piskótára és kb. 6 órára, de legjobb egy egész éjszakára a hűtőbe rakni. A tetejét lehet díszíteni zselével.
Egy edénybe tölts 3 dl vizet , sót , cukrot és forrald fel. Add hozzá a zsírt , ha teljesen felolvadt szórd bele a lisztet. Szüntelenül kevergetve addig főzd míg sima lesz, és az e...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA tészta elkészítéséhez a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.Utána a vaníliás cukrot, a sütőport és a pudingport összekeverjük a tojássárgákkal. A két krémet lazán, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a liszt kivételével egy fazékba tesszük a hozzávalókat, felmelegítjük. Végül belekeverjük a lisztet. Kiborítjuk a tésztát, átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Egyikbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztával kezdünk. Ha van aprítógépünk, akkor azzal dolgozunk, ennek hiányában a két kezünkkel. A liszthez adjuk a kakaóport, a porcukrot, a csipet sót és nagyon alaposan elmorzs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű