Hozzávalók a laphoz:
5 tojásfehérje
200 g cukor
160 g dió
2 evőkanál liszt
csipet só
A krémhez:
5 tojássárgája
150 g cukor
500 ml tej
200 g vaj
2 evőkanál liszt
1 tasak vaníliás cukor
reszelt csokoládé
A darált diót keverd össze a liszttel. A tojásfehérjéből a sóval és a cukorral verj kemény habot. Keverd a habhoz a lisztes keveréket. Egy tepsit bélelj ki papírral és kend ki olajjal, hogy a tészta ne ragadjon a papírhoz, öntsd bele a tésztát. 170 fokos sütőben süsd nagyjából 40 percig. Mivel a tésztában nincs sütőpor, ne nyitogasd sütés közben a sütő ajtaját, hogy össze ne essen. A tepsiben hagyd kihűlni, majd vágd 4-be, így 4 tortalapot kapsz.
A krém: a tejet öntsd egy edénybe, add hozzá a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, a vaníliát és kavargasd. Lassú tűzön kezd el főzni, folyamatosan kavargasd, mikor már krémes, vedd le a tűzhelyről és hagyd hűlni. A habosra kavart vajhoz kanalanként add hozzá a krémet.
Egy lapot kenj meg a krémmel, tegyél rá egy másik lapot és így folytasd, amíg el nem fogynak a lapok. A sütemény tetejét vond be krémmel, díszítheted is vele. A csokoládéreszelékkel szórd meg és tedd hűtőbe legalább 5 órára mielőtt szeletelnéd.
◾️A sziruppal kezdünk. ▪️ A vizet az édesítőszerrel és a citrom reszelt héjával, valamint a levével felfőzzük. ◾️500 g epret egy botmixer segítségével pürésítünk. ◾️A tejszínt e...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Nehéz♥ TÉSZTA: A sütőt 185 fokra előmelegítjük. A liszteket egy nagy tálba kimérjük, majd hozzákeverjük a szalalkálit, a csipetnyi sót és a cukrot. A tejhez adjuk a mézet, beleütjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAprítógép dolgozta össze az aljához valókat. Fólia alatt tepsiméretű (30X40) sütőpapíron kinyújtottam, ropogósra sütöttem. Meggyréteg: A meggyet ízlés szerinti cukorral, fahéjj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját a porcukorral kikeverjük habosra (fehéredésig). Hozzáadjuk az olajat, a langyos vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes