Hozzávalók a laphoz:
5 tojásfehérje
200 g cukor
160 g dió
2 evőkanál liszt
csipet só
A krémhez:
5 tojássárgája
150 g cukor
500 ml tej
200 g vaj
2 evőkanál liszt
1 tasak vaníliás cukor
reszelt csokoládé
A darált diót keverd össze a liszttel. A tojásfehérjéből a sóval és a cukorral verj kemény habot. Keverd a habhoz a lisztes keveréket. Egy tepsit bélelj ki papírral és kend ki olajjal, hogy a tészta ne ragadjon a papírhoz, öntsd bele a tésztát. 170 fokos sütőben süsd nagyjából 40 percig. Mivel a tésztában nincs sütőpor, ne nyitogasd sütés közben a sütő ajtaját, hogy össze ne essen. A tepsiben hagyd kihűlni, majd vágd 4-be, így 4 tortalapot kapsz.
A krém: a tejet öntsd egy edénybe, add hozzá a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, a vaníliát és kavargasd. Lassú tűzön kezd el főzni, folyamatosan kavargasd, mikor már krémes, vedd le a tűzhelyről és hagyd hűlni. A habosra kavart vajhoz kanalanként add hozzá a krémet.
Egy lapot kenj meg a krémmel, tegyél rá egy másik lapot és így folytasd, amíg el nem fogynak a lapok. A sütemény tetejét vond be krémmel, díszítheted is vele. A csokoládéreszelékkel szórd meg és tedd hűtőbe legalább 5 órára mielőtt szeletelnéd.
A tészta elkészítése: Ha a tészta kiengedett ketté vágjuk. Kinyújtjuk az egyik tésztát egy 25*35 cm-es téglalapra, majd egy tepsi hátán szép pirosra sütjük, 180 fokon pár perc a...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 2 ek cukorral és a vaníliás cukorral (elektromos habverővel) habosra keverjük. Hozzáadjuk a mascarponét és ízlés szerint rumot vagy amarettót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye mas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű