Tészta (4 lap)
75 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
2 db tojás,
6 dkg zsír,
5 ek méz,
2 kk szódabikarbóna,
4 ek tejföl
1 dl tej / kb
Krém 1.
1l tej,
6 ek. (152 g) búzadara,
2 cs. vaníliás cukor,
csipet só
Krém 2.
4 dl tejet
1 tejszínes pudingporral megfőzünk,
25 dkg margarint
25 dkg porcukorral
1 - 2 ek kakaó
1/2 - 1 dl rum
baracklekvár
Máz:
1,5 tábla (13,5 dkg) olvasztott csoki
3 ek étolaj
vagy: 10 dkg cukor
8 dkg vaj
3 ek kakaópor
1 ek tej
A tojást, mézet, cukrot, zsírt, szódabikarbónát, és a tejfölt egy lábasban jól felmelegítjük. Nem muszáj főzni,csak főzés nélkül összegyúrni.
A lisztet hozzáadva összeállítjuk.
Ragad, pluszba picit lisztezni kell.
Sütőpapíron a lehető legvékonyabbra nyújtjuk.
Előmelegített sütőben 170 C°-on, nagy tepsi hátán sütőpapírostól 4 vékony lapban világosra kisütjük. Laponként kb. 10 perc.
(Légkeveréssel 160 C°-on egyszerre 2 tepsivel is süthető...ekkor 160 C°-on 7 perc, megcserélve a két tepsit plusz 2 perc...összesen 9 perc.)
A krémhez a hozzávalókat megfőzzük, majd hagyjuk hűlni
(folpackkal befedjük, hogy ne bőrösödjön.)
4 dl tejet 1 tejszínes pudingporral megfőzünk, hagyjuk hűlni (Folpack!)
25 dkg margarint 25 dkg porcukorral elkeverünk.
A kihűlt grízt és a pudingot a margarinos krémmel összedolgozzuk.
2 fele osztjuk, egyikbe kakaó.
Máz: összekeverni és olvasztani
Az első lap kakaós krém,
2.lap sárgabarack-lekvár,
3.lap fehér krém,
4.lap csokimázzal bevonjuk
A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe belerakjuk a többi hozzávalót, a szódabikarbónát felfuttatjuk a citromlével, és a masszát jól összegyúrjuk. A tésztát kétfelé osztjuk, az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk, legalább 12 órát pihenjen. 4 lapot sütünk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható legyen. Két lapot sütünk belőle. A krémhez megfőzzük a pudingot, a margarint a cukorral jól kikeverjük. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-3 vaníliás pudingpor, 1,2 dl vízben simára keverni -6 tojás fehérje, 12 dkg cukorral kemény habbá verni -0,7 l vízet 18 dkg cukorral felforralni forrót a pudingra önte...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz