Tészta (4 lap)
75 dkg liszt,
20 dkg porcukor,
2 db tojás,
6 dkg zsír,
5 ek méz,
2 kk szódabikarbóna,
1 kisdob. tejföl
1 dl tej / kb
Krém 1.
1l tej,
6 ek. (152 g) búzadara,
2 cs. vaníliás cukor,
csipet só
Krém 2.
4 dl tejet
1 tejszínes pudingporral megfőzünk,
25 dkg margarint
25 dkg porcukorral
1 - 2 ek kakaó
1/2 - 1 dl rum
baracklekvár
Máz:
1,5 tábla (13,5 dkg) olvasztott csoki
3 ek étolaj
vagy: 10 dkg cukor
8 dkg vaj
3 ek kakaópor
1 ek tej
kis adag
Mézes lapokhoz:
• 45 dkg finomliszt,
• 15 dkg cukor,
• 1 tojás,
• 3 ek tej,
• 5 dkg vaj,
• 2 ek méz,
• 1 tk szódapor
Mézes krémes krémjéhez:
• 3 dl tej,
• 3 púpos ek búzadara,
• 20 dkg margarin,
• 15 dkg porcukor,
• 1 cs. vanilíás cukor,
• reszelt citromhéj,
• 5 ek. baracklekvár
Mézes krémes mázhoz:
• 20 dkg ét bevonó,
• 3 ek étolaj.
A tojást, mézet, cukrot, zsírt, szódabikarbónát, és a tejfölt egy lábasban jól felmelegítjük. Nem muszáj főzni,csak főzés nélkül összegyúrni.Én nem melegítem.
A lisztet hozzáadva összeállítjuk.
Ragad, pluszba picit lisztezni kell.
Sütőpapíron a lehető legvékonyabbra nyújtjuk.
Előmelegített sütőben 170 C°-on, nagy tepsi hátán sütőpapírostól 4 vékony lapban világosra kisütjük. Laponként kb. 10 perc.
(Légkeveréssel 160 C°-on egyszerre 2 tepsivel is süthető...ekkor 160 C°-on 7 perc, megcserélve a két tepsit plusz 2 perc...összesen 9 perc.)
A krémhez a hozzávalókat megfőzzük, majd hagyjuk hűlni
(folpackkal befedjük, hogy ne bőrösödjön.)
4 dl tejet 1 tejszínes pudingporral megfőzünk, hagyjuk hűlni (Folpack!)
25 dkg margarint 25 dkg porcukorral elkeverünk.
A kihűlt grízt és a pudingot a margarinos krémmel összedolgozzuk.
2 fele osztjuk, egyikbe kakaó.
Máz: összekeverni és olvasztani
Az első lap kakaós krém,
2.lap sárgabarack-lekvár,
3.lap fehér krém,
4.lap csokimázzal bevonjuk
a tészta hozzávalóit a robotgép gyúrópálcájával morzsás állagúvá kevertettem, majd kézzel gyorsan összedolgoztam. A vaj gyorsan olvad, úgyhogy nem kell a tökéletességre törekedni,...
Elkészítési idő:A babapiskótákat tejbe áztatjuk, és egy tortaforma rakjuk.Lereszeljük a citrom héját, kifacsarjuk a levét,és hozzáadjuk az áttört túrót. Hozzákeverjük a cukrot, a joghurtokat, 2 va...
Elkészítési idő: 1 óraA tejet meglangyositjuk bele a vanilia + porcukor ( attól függ milyen édesen szereted ) -a babapiskotákat megmártjuk ebbe a cukros tejben és egy jénai tál aljára sorakoztatjuk , a...
Elkészítési idő: 20