menu

Családireceptkönyv.hu

Pudingos-tejfölös szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta hozzávalói 22x32 cm-es tepsihez:
40 dkg liszt
25 dkg Rama margarin
10 dkg porcukor
1 db tojás (nagy)
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál tejföl
1 kiskanál szódabikarbóna
A pudingos-tejfölös krém hozzávalói:
80 g vaníliás pudingpor
5 dl tej
20 dkg porcukor
20 g vaníliás cukor
55 dkg tejföl (20%-os)

Elkészítés:


A liszthez adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát, és a kakaót.
Ezután adjuk hozzá a tejfölt, az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd osszuk el két egyenlő részre. (egy könnyen nyújtható tészta legyen)
Egy sütőpapírt enyhén lisztezzünk meg, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki rajta tepsi méretűre. Ezután a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe. (a sütőpapír egy kicsivel lógjon túl a tepsi szélén)
Ezután öntsük a tésztára egyenletesen az előzőleg elkészített pudingos-tejfölös krémet.
A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejet. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
Amikor a puding kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki teljesen.
Ezután a teljesen kihűlt pudingos krémhez, apránként keverjük hozzá a tejfölt. (mindenképpen 20%-os tejfölt keverjünk hozzá, mert különben nagyon folyós lesz a krém)
A tepsiben lévő tészta tetejére ezután egyenletesen kenjük rá a krémet, majd nyújtsuk ki a másik tésztagombócot, és óvatosan helyezzük a krém tetejére.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen.
Tálalás előtt vegyük ki a süteményt a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Érdemes előző nap elkészíteni, így van ideje a krémnek jól megdermedni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judy
Hét kanalas krémes
Hét kanalas krémes

Az alapanyagokból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, és 2 lapot sütünk belőle. 8 dl tejet felteszünk forrni.a tojássárgáját habosra keverni a cukorral és 1 dl tejjel, és a forrásb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos ananász tortát, sütés nélkül
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Joghurtos ananász tortát, sütés nélkül

A konzerv levét töltsd át egy kisebb tálba, majd mártsd ebbe a lébe bele a babapiskótákat, és helyezd bele egy 22 cm átmerőjű, kör alakú kapcsos tortaformába. Ezután egy tálba verd...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös-pudingos sütemény recept
Tejfölös-pudingos sütemény recept

A pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt és a rumot. Jól kihabosítjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 cipót formázunk. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Diós csokoládészelet
Diós csokoládészelet

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot is belekavarjuk. A diót, a szódabikarbónát és a lisztet összekavarjuk, a habhoz adjuk. Sütőpapírral bélelt 35/45 cm-es tepsibe simít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk