Családireceptkönyv.hu

Mákos megyes krémes


Írta:

Elk. idő: 30
Adag: 8
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tészta:

25 dkg darált mák
25 dkg liszt
25 dkg cukor
csipet só
1 tasak sütőpor
1 dl tej
1 dl étolaj
3 dr tojás
1 alma reszelve
Krém:

7 dl tej
2 tasak vaníliás pudingpor
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
15 dkg margarin
magozott megy
Tetejére:

5 dl habtejszín
2 ek darált mák
cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A mákot elkeverjük a liszttel, sóval és sütőporral.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd elkeverjük benne a tejet és az olajat is. A fehérjéket a sóval kemény habbá verjük.

A habba lazán beleforgatjuk a sárgás masszát és a mákos-lisztes keveréket, a lereszelt almát és az egészet óvatosan összeforgatjuk.

A tepsit sütőpapírral béleljük , majd a mákos masszát belesimítjuk és betoljuk az előmelegített sütőbe. 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! tepsi mérete 37x 30 cm

Kivesszük a langyosra hűlt lapot a tepsiből és rácsra téve kihűtjük.

A krémhez a tejben csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre felfőzzük. Ha langyosra hűlt hozzáadjuk a citrom héját és a puha margarint, majd elektromos habverővel jól kihabosítjuk az egészet.

A krémet a kihűlt lapra kenjük egyenletesen rászórjuk az apróra feldarabolt meggyet végül a keményre felvert tejszínt amibe belekeverjük a 2 evökanál darált mákot A tetejére kakaóport szórunk



Mákos megyes krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Emese
Borcsi szelet
Borcsi szelet

Elkészítési idő: 8-10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almafánk
Almafánk

Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. A cipóvá formált tésztát lisztezett tálba tesszük, a tetejére is szórunk egy keveset, majd tiszta ruhával letakar...

Elkészítési idő: 1 óra 15 p
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gesztenye-alagút
Gesztenye-alagút

Egy őzgerincformát, frissentartó fóliával kibélelünk. A gesztenyét, a vajat, az aromát villával összetörjük, majd elektromos keverőgéppel egyneművé keverjük. Kanál segítségével,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk