50 dkg túró
5 dkg margarin
2 tojás
1 citrom reszelt héja
édesítő
1 nagy tejföl (5 dl)+ egy kis pohár tejföl(2 dl)
1 csomag vanília puding
A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, majd hozzáteszünk még 2 evőkanálnyit a pudingporból. Ezt a túrókrémet belesimítjuk a tortaformába.
A tejfölt is elkeverjük az édesítővel, abba is mehet a citrom héjából, esetleg valamennyi a levéből is, plusz a maradék pudingpor. Ezt is összekeverjük, és rásimítjuk a túrókrémre. 180 fokon kb. egy óráig sütjük úgy, hogy a sütés feléig sütőpapírral letakarjuk a tetejét. Ha megsült és kihűlt, zselatinnal elkevert tejfölt teszünk a tetejére. Jót tesz neki egy pár óra vagy akár egy éjszaka is a hűtőben
A Krém 1 megjelölésű hozzávalókat megfőzzük. Ezután a többi hozzávalót is hozzákeverjük. 20 db Petit kekszet lerakunk, a krémet rákenjük. A tejszínt felverjük, majd rákenjük a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés - Almás töltelék Az almákat lereszelem, hozzákeverem az édesítőt, a fahéjat, a citrom levét és reszelt héját, majd az egészet elkezdem párolni. Amikor már szépen bugyog,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűezeket összedolgoztam, közepes tepsiben 4 lapot sütöttem. A pudingot felfőztem a cukros tejben, még melegen hozzáadtam a margarint, megtöltöttem a lapokat (tetszés szerinti...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját elkeverjük a cukorral és a vízzel, ebbe jön a sütőporral elkevert liszt. Tepsibe téve közepes lángon megsütjük. Ez a mennyiség nagy gáz tepsibe elegendő. Ha kihű...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű