9 evőkanál cukor
másfél tasak Dr. Oetker Gála főzés nélküli csokis krém
A krémhez:
4 dl habtejszín
4 dl tej
2 tasak Dr. Oetker Gála főzés nélküli vaníliás krém
A tetejére:
3 evőkanál cukor
3 evőkanál víz
150 g vaj
150 g tejcsokoládé
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot hozzáadjuk. A kemény habhoz kavarjuk a tojások sárgáját, majd a főzés nélküli csokoládékrémet. Kibélelünk sütőpapírral egy 25 x 35 cm-es tepsit és beletesszük a krémet. 180 fokos sütőben nagyjából 20 percen át sütjük. Megcsináljuk a krémet. A habtejszínt, a tejet és a krémporokat egy tálba tesszük és robotgéppel krémmé kavarjuk. Amikor a tészta megsült, hagyjuk kihálni, majd a krémmel bevonjuk, majd hűtőbe tesszük. A cukrot a vízzel edénybe tesszük és felmelegítjük. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a csokidarabokat és a vajat, amikor minden alapanyag felolvadt, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. A krémen elkenjük a hideg csokoládés bevonatot és hűtőbe tesszük a süteményt. Legalább két órán át hűteni kell, de akkor lesz a legfinomabb, ha egy éjszakán keresztül pihentetjük.
Tészta: A hozzávalókból nyújtható tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, és tepsi hátán gyorsan megsütjük. Töltelék: A tejet felforraljuk és lassan beleöntjük a grízt. Ha megfőtt és k...
Elkészítési idő:A tojások fehérjét 1 ek cukorral habbá verjük, majd óvatosan a krémhez keverjük. A babapiskótákat egy pillanatra tejes, rumos feketekávéba forgatjuk, majd egy tál aljára rakjuk, er...
Elkészítési idő:Hat tojásból 2 piskótát sütünk,25x39 cm-s tepsiben. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a kr.cukrot. a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport, kak...
Elkészítési idő: