Tesztahoz :
35 dkg liszt
12 dkg zsir vagy 15 dkg margarin
1 tojas
1 tasak sutopor
2 evokanal kakao
10 dkg cukor
1 kis doboz tejfol
Feher krem :
6 tojas feherje
12 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
Sárga krém :
6 tojás sárgája
2 tasak vanilia puding(fozos)
6 dl tej
3 evokanal cukor
25 dkg margarin (Rama)
15 dkg porcukor
2 tasak vanilia por
Tetejére :
15 dkg olvasztott csoki
A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, a tejfollel ruganyos tesztat gyurunk
Két részre osztjuk, és az egyik felét belenyújtjuk egy kiolajozott es lisztezett tepsibe
A fehér krémhez a tojások fehérjéből kemény habot verünk a porcukorral
Belekeverjük a kókuszreszeléket, amit rákenünk a tepsire rakott tésztára
Kinyújtjuk a tészta másik felét, rátesszük a kókuszos krémre,egy villaval megszurkaljuk, és előmelegített sütőben kisütjük
A sárga krémhez a tojásból, cukorból, puding porbol,és a tejből sűrű krémet főzünk. A margarint kikeverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a kihűlt tojáskrémhez.Az egész krémet rákenjük a kihűlt süteményre
A krémest csokoládémázzal öntjük le.
Hűvös helyre tesszük...
A tésztát (mindegy hogy házi vagy bolti fagyasztott) kinyújtom, 3-4 mm vékonyra, majd 2 cm csíkokra vágom, henger alakra tekerem, tojással lekenem, és 150 fokos sütőben aranybarnár...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szoba hőmérsékletű vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát kapjunk. 4...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. FEHÉR CUKORMÁZ HIDEG ÚTON A porcukrot keverjünk simára 2 tojás fehérjével és fél citrom levével. A mázat azonnal használhatjuk. Langyos sütőben szárítva a bevont süteményeket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű