Hozzávalók a laphoz:
4 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
5 tojásfehérje
3 evőkanál olaj
fél tasak sütőpor
A krém:
4 evőkanál liszt
150 g cukor
3 tasak vaníliás cukor
5 tojássárgája
500 ml tej
100 g tejcsokoládé
250 g margarin
250 g háztartási keksz
tej a keksz mártogatásához
A tetejére:
tejszínhab
kókuszreszelék
A tésztát készítjük el először. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. Az olajat is hozzáadjuk és közben habverővel verjük, majd a lisztet és a sütőport is beletesszük. Kivajazott, kilisztezett 25 x 35 cm-s tepsiben 175 fokon 15 perc alatt megsütjük. Mikor kivesszük a sütőből, 6 evőkanál tejjel belocsoljuk.
Krém: a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük és jól összekeverjük. A tejet meglangyosítjuk és hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a krém besűrűsödik. A forró krémet kettőbe osztjuk, az egyik adagba belekeverjük a csokoládét, addig kevergetjük amíg teljesen felolvad. A krémeket fóliával letakarjuk és hagyjuk kihűlni. A hideg csokoládés krémhez hozzáadunk 100 g vajat és alaposan kikavarjuk. A vaníliás krémhez hozzákeverünk 150 g vajat.
A tésztát megkenjük a csokoládés krémmel, majd teszünk rá egy sor tejbe, vagy kávéba mártott kekszet, szorosan egymás mellé. A vaníliás krémet a tetejére kenjük és hűtőbe tesszük. Mielőtt szeletelnénk, megkenjük egy vastag réteg tejszínhabbal és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Hókirálynő szelet, tökéletes választás a hideg téli napokra!
A tésztához, válasszuk szét a tojásfehérjéket, és egy csipet sóval verjük habbá. A sárgájákat keverjük össze az olajjal és a vízzel, majd a cukorral. Adjuk hozzá a sütőporral elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tésztához valókat összegyúrjuk. Egy 22*36 cm-es tepsibe sütőpapírt szabunk, majd ezen nyújtjuk ki a tésztát. A papírral együtt a tepsibe emeljük, megszurkáljuk eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Egy tálban elkeverjük a lisztet, és a cukrot. 2 Hozzáöntjük az összes tejet, és csomómentesre keverjük. 3 Elkeverjük benne a tojássárgát, és beletesszük a félbevágott vaníli...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a porcukor és pár csepp citromé hozzáadásával kemény habbá verjük. Hozzászitáljuk a lisztet, a szalakálit, beletesszük a darált diót és laza...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű