menu

Családireceptkönyv.hu

Hókirálynő szelet, tökéletes választás a hideg téli


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a laphoz:

4 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
5 tojásfehérje
3 evőkanál olaj
fél tasak sütőpor
A krém:

4 evőkanál liszt
150 g cukor
3 tasak vaníliás cukor
5 tojássárgája
500 ml tej
100 g tejcsokoládé
250 g margarin
250 g háztartási keksz
tej a keksz mártogatásához
A tetejére:

tejszínhab
kókuszreszelék

Elkészítés:


A tésztát készítjük el először. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. Az olajat is hozzáadjuk és közben habverővel verjük, majd a lisztet és a sütőport is beletesszük. Kivajazott, kilisztezett 25 x 35 cm-s tepsiben 175 fokon 15 perc alatt megsütjük. Mikor kivesszük a sütőből, 6 evőkanál tejjel belocsoljuk.

Krém: a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük és jól összekeverjük. A tejet meglangyosítjuk és hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a krém besűrűsödik. A forró krémet kettőbe osztjuk, az egyik adagba belekeverjük a csokoládét, addig kevergetjük amíg teljesen felolvad. A krémeket fóliával letakarjuk és hagyjuk kihűlni. A hideg csokoládés krémhez hozzáadunk 100 g vajat és alaposan kikavarjuk. A vaníliás krémhez hozzákeverünk 150 g vajat.

A tésztát megkenjük a csokoládés krémmel, majd teszünk rá egy sor tejbe, vagy kávéba mártott kekszet, szorosan egymás mellé. A vaníliás krémet a tetejére kenjük és hűtőbe tesszük. Mielőtt szeletelnénk, megkenjük egy vastag réteg tejszínhabbal és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hókirálynő szelet, tökéletes választás a hideg téli napokra!

Hókirálynő szelet, tökéletes választás a hideg téli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Dupla mm
Dupla mm

A tésztához, válasszuk szét a tojásfehérjéket, és egy csipet sóval verjük habbá. A sárgájákat keverjük össze az olajjal és a vízzel, majd a cukorral. Adjuk hozzá a sütőporral elke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Krémes- túrós pite
Krémes- túrós pite

Elkészítése: A tésztához valókat összegyúrjuk. Egy 22*36 cm-es tepsibe sütőpapírt szabunk, majd ezen nyújtjuk ki a tésztát. A papírral együtt a tepsibe emeljük, megszurkáljuk eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliasodó
Vaníliasodó

1 Egy tálban elkeverjük a lisztet, és a cukrot. 2 Hozzáöntjük az összes tejet, és csomómentesre keverjük. 3 Elkeverjük benne a tojássárgát, és beletesszük a félbevágott vaníli...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grillázs szelet
Grillázs szelet

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a porcukor és pár csepp citromé hozzáadásával kemény habbá verjük. Hozzászitáljuk a lisztet, a szalakálit, beletesszük a darált diót és laza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk