Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Hókirálynő szelet, tökéletes választás a hideg téli


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a laphoz:

4 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
5 tojásfehérje
3 evőkanál olaj
fél tasak sütőpor
A krém:

4 evőkanál liszt
150 g cukor
3 tasak vaníliás cukor
5 tojássárgája
500 ml tej
100 g tejcsokoládé
250 g margarin
250 g háztartási keksz
tej a keksz mártogatásához
A tetejére:

tejszínhab
kókuszreszelék

Elkészítés:


A tésztát készítjük el először. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot. Az olajat is hozzáadjuk és közben habverővel verjük, majd a lisztet és a sütőport is beletesszük. Kivajazott, kilisztezett 25 x 35 cm-s tepsiben 175 fokon 15 perc alatt megsütjük. Mikor kivesszük a sütőből, 6 evőkanál tejjel belocsoljuk.

Krém: a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet és a vaníliát egy edénybe tesszük és jól összekeverjük. A tejet meglangyosítjuk és hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a krém besűrűsödik. A forró krémet kettőbe osztjuk, az egyik adagba belekeverjük a csokoládét, addig kevergetjük amíg teljesen felolvad. A krémeket fóliával letakarjuk és hagyjuk kihűlni. A hideg csokoládés krémhez hozzáadunk 100 g vajat és alaposan kikavarjuk. A vaníliás krémhez hozzákeverünk 150 g vajat.

A tésztát megkenjük a csokoládés krémmel, majd teszünk rá egy sor tejbe, vagy kávéba mártott kekszet, szorosan egymás mellé. A vaníliás krémet a tetejére kenjük és hűtőbe tesszük. Mielőtt szeletelnénk, megkenjük egy vastag réteg tejszínhabbal és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hókirálynő szelet, tökéletes választás a hideg téli napokra!

Hókirálynő szelet, tökéletes választás a hideg téli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Karamellás sportszelet
Karamellás sportszelet

Az 1 dl tejet és az 1 dl kávét összekeverem egy kanál cukorral, a kekszet beáztatom, majd a tepsi aljába sorba kirakom. A három karamellás pudingot egy kis cukorral összekeverem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Japán hegyi tekercs
Japán hegyi tekercs

1. szitál lisztet. 2. Tegyen 10 g tojássárgáját, mézet és cukrot egy edénybe, és kézzel keverje meg. 3. Sózzuk a tojásfehérjéhez, háromszor adjunk hozzá 60 g cukrot, és addig ver...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Lackó
Gesztenyés krémes
Gesztenyés krémes

Elkészités: Habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a lisztet , sütőport , kakót, meg az olajat. Tepsibe tesszük, és 180 fokon 20-30 percig sütjük. Töl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mézes krémes / román/
Mézes krémes / román/

. A tűzön lévő serpenyőbe tegye a tejet, a mézet, a vajat, a tojást és a cukrot, és mindig keverje össze. 2. Miután a cukor megolvadt, öntsük a liszthez, tegyük a citrommal kiolto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk