Hozzávalók a tésztához:
15 dkg cukor
20 dkg liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 tojás
1 kiskanálnyi sütőpor
3 evőkanál főtt kávé
Hozzávalók a krémhez:
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg barna cukor
2 tojás
3 dl tej
12dkg vaj
A díszítéshez:
15 dkg étcsokoládé
2 teáskanálnyi vaj
5 dkg csokoládéreszelék
Elkészítése:
Tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágjuk. Közben elkészítjük a krémet.
A lisztbe keverjük a kakaóport és a cukrot, majd habosra keverjük a tojást és összedolgozzuk vele. Felhígítjuk tejjel és lassan kis lángon elkezdjük főzni, egészen addig amíg krémessé válik. A krémet főzés közben folyamatosan kevergetni kell, hogy ne legyen csomós. Mikor elkészült, kihűtjük és ha langyos belekeverjük a vajat. A tésztát belocsoljuk a kávéval, majd megkenjük a krémmel. Közben a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük a teáskanálnyi vajat, ezzel vonjuk be a süteményt. A tetejére csokoládéreszeléket szórunk és már tálalhatjuk is.
Tipp: Amennyiben a sütemény külsejét is a krémmel szeretnénk bevonni, érdemes legalább másfélszeres adagot készíteni belőle.
Ebből elkészítjük a sárga krémet, ráteszünk 1 tejszinhabot (Hulala, Megle) Ezeket a két lap közé kenjük, a tetejét leöntjük csokival.
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, kinyújtjuk a tepsi méretére és egymás után 2 lapot sütünk a tepsi hátu...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre osztjuk és nagyobb (kb. 30x40 cm-es) gáztepsi hátán 4 lapot sütünk belőle. A krémhez karamellizáljuk a cukrot, és amikor kellően barn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát a rövidebb felénél fogva feltekerjük, majd tizenkét karikára vágjuk, melyeket egyenként kinyújtunk, körülbelül 3 mm vékonyra. A lapocskáinkkal kibéleljük a muffin...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű