- 4 tojás
- 37 g 1:4 édesítőszer
- 110 g olvasztott margarin vagy vaj
- 70 g teljes kiőrlésű liszt
- 30 g finomliszt
- 500 ml tej
- kb. 1 késhegynyi vanília őrlemény
◾️A tojásokat kettéválasztásával kezdünk.
▪️A fehérjét habbá verjük.
▪️A sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük.
◾️A sárgájához hozzáadjuk az olvasztott margarint, az átszitált lisztet, a vanília őrleményt és folyamatos keverés mellett a tejet.
◾️Végül beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
▪️Nem baj, ha nem tudjuk teljesen elkeverni és maradnak nagyobb darabok is benne.
◾️Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát.
◾️160 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
▪️Ha nagyon barnul a teteje, egy alufóliával fedjük le.
A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót. A szoba hőmérsékletű margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd belekanalazzuk a tejfölt. Alaposan összedolgozzuk. Egy zacs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összekeverjük a reszelt répával. Zsírozott, lisztezett tepsiben (22x36 cm), 180 °C-on kb. 40-50 percig sütjük. Ha kihűlt, megkenjük a cukrokkal kikevert krémsa...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű3 tojás sárgáját 3 teáskanál cukorral kikeverni. Hozzákeverni 25 dkg Mascarpone-t. 3 tojás fehérjét 4 teáskanál cukorral felverni, majd az egészet összekeverni. 2 csésze kávét pi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű