- 4 tojás
- 37 g 1:4 édesítőszer
- 110 g olvasztott margarin vagy vaj
- 70 g teljes kiőrlésű liszt
- 30 g finomliszt
- 500 ml tej
- kb. 1 késhegynyi vanília őrlemény
◾️A tojásokat kettéválasztásával kezdünk.
▪️A fehérjét habbá verjük.
▪️A sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük.
◾️A sárgájához hozzáadjuk az olvasztott margarint, az átszitált lisztet, a vanília őrleményt és folyamatos keverés mellett a tejet.
◾️Végül beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
▪️Nem baj, ha nem tudjuk teljesen elkeverni és maradnak nagyobb darabok is benne.
◾️Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát.
◾️160 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
▪️Ha nagyon barnul a teteje, egy alufóliával fedjük le.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk.3-4 cipóra osztjuk. Az első cipót a tepsi aljára nyújtjuk megkenjük bőven baracklekvárral,megszórjuk aprított dióval,cukrot szórunk rá majd így...
Elkészítési idő: kb 80 perc Nehézség: KönnyűAz alsó réteghez a hozzávalókat összekeverjük, majd nedves kézzel, sütőpapírral bélelt 12 x 18 centis hőálló tál aljába nyomkodjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMindent összekeverni, elnyomkodni a túrót. Sütő papírral bélelt tortaformába sütni. 200 fokra előmelegített sütőbe tenni, 150-160 fokra levenni. Kb 25 perc, amikor kezd a teteje sz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézÖsszegyúrjuk, és jól kidolgozzuk. Húsdarálón ledaráljuk, és halvány rózsaszínűre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű