- 4 tojás
- 37 g 1:4 édesítőszer
- 110 g olvasztott margarin vagy vaj
- 70 g teljes kiőrlésű liszt
- 30 g finomliszt
- 500 ml tej
- kb. 1 késhegynyi vanília őrlemény
◾️A tojásokat kettéválasztásával kezdünk.
▪️A fehérjét habbá verjük.
▪️A sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük.
◾️A sárgájához hozzáadjuk az olvasztott margarint, az átszitált lisztet, a vanília őrleményt és folyamatos keverés mellett a tejet.
◾️Végül beleforgatjuk a habbá vert tojásfehérjét.
▪️Nem baj, ha nem tudjuk teljesen elkeverni és maradnak nagyobb darabok is benne.
◾️Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát.
◾️160 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
▪️Ha nagyon barnul a teteje, egy alufóliával fedjük le.
A száraz hozzávalókat a vajjal elmorzsolom. A 2 db tojást kissé felverem, és hozzá öntöm, összeállítom a tésztát. Az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és csokit hozzá keverem. Olajos...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA hideg vajat kisebb lábasba tesszük, rászórjuk a lisztet, és melegíteni kezdjük. Folyamatos kevergetés mellett lágy masszává olvasztjuk. Hozzákeverjük a cukrot, majd 1-2 perc elte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük. A tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű