Családireceptkönyv.hu

Ekler gesztenyekrémmel


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
10dkg liszt
5cl víz
4cl tej
10dkg vaj
1kk só
1kk cukor
3 nagy tojás
♥ TÖLTELÉK:
2dl tej
2 tojássárgája
4dkg cukor
1ek étkezési keményítő
20dkg gesztenyemassza
2dl tejszín
♥ TETEJÉRE:
10dkg keserűcsokoládé

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 200C-ra. Lábasba tesszük a vizet, tejet, vajat, a sót és a cukrot. Közepes lángon felforraljuk. Amikor forr, hozzáadjuk a lisztet. Fakanállal folyamatosan keverjük, amíg elválik az edény falától. Néhány percig még keverjük, kissé szárítjuk. A tésztát egy nagy edénybe tesszük át, majd elektromos kézi keverővel egyesével beledolgozzuk a tojásokat, hogy fényes, sűrű, de képlékeny tésztát kapjunk. Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, 8mm átmérőjű habzsákból (vagy ha nincs, levágott végű uzsonnázó zacskóból) kb. 12cm hosszú csíkokat formázunk. Sütőbe tesszük, 8 percig 200C-on sütjük. Ekkor 160C-ra csökkentjük a hőmérsékletet, majd 15 percig sütjük a tésztát (a kétütemű sütés során így először megemelkedik, és kérget kap, a második ütemben pedig kiszárad, üregessé válik a belseje. ) Közben elkészítjük a gesztenyés tölteléket: a tejet csipet sóval felmelegítjük. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel elektromos keverővel fehéredésig keverjük. Fokozatosan hozzáöntjük a forró tejet, majd visszaöntjük a lábasba, és lassan sűrűre főzzük (ne forrjon!). Leveszzük a tűzről, és állandó keverés mellett langyosra hűtjük. Simára keverjük a gesztenyemasszával. Habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés-pudingos krémmel.
Ha a tészta elkészült, kihűtjük, tetejét levágjuk, majd megtöltjük a gesztenyés habbal. Olvasztott csokoládéval díszítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mautner Zsófi receptje alapján.

Ekler gesztenyekrémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar arácsonyra Diós-lekváros habos linzer.
arácsonyra Diós-lekváros habos linzer.

A linzer tésztát összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük. Fél óra múlva vékonyra kinyújtjuk és 5-6 cm köröket szúrunk ki belőle. A sütőt előmelegítjük 180fokra és kb 8 perc alatt me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Házi krémes - főzött krémmel
Házi krémes - főzött krémmel

A leveles tésztákat egy sütőpapíros tepsi hátuljára fektetjük, megszurkáljuk villával és egymás után, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Az egyik lapot...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Amália
Pandamaci
Pandamaci

A tojásokat kikeverjük a tejföllel, a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaót. A masszát kétfelé szedjük. Egyik felét zsírozott, lisztezett tepsibe (25×...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kelt túrós lepény
Kelt túrós lepény

A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és letakarva felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk, kevergetve lehűtjük, majd beleütjük az egész tojást és vi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk