menu

Családireceptkönyv.hu

Ekler gesztenyekrémmel


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
10dkg liszt
5cl víz
4cl tej
10dkg vaj
1kk só
1kk cukor
3 nagy tojás
♥ TÖLTELÉK:
2dl tej
2 tojássárgája
4dkg cukor
1ek étkezési keményítő
20dkg gesztenyemassza
2dl tejszín
♥ TETEJÉRE:
10dkg keserűcsokoládé

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 200C-ra. Lábasba tesszük a vizet, tejet, vajat, a sót és a cukrot. Közepes lángon felforraljuk. Amikor forr, hozzáadjuk a lisztet. Fakanállal folyamatosan keverjük, amíg elválik az edény falától. Néhány percig még keverjük, kissé szárítjuk. A tésztát egy nagy edénybe tesszük át, majd elektromos kézi keverővel egyesével beledolgozzuk a tojásokat, hogy fényes, sűrű, de képlékeny tésztát kapjunk. Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, 8mm átmérőjű habzsákból (vagy ha nincs, levágott végű uzsonnázó zacskóból) kb. 12cm hosszú csíkokat formázunk. Sütőbe tesszük, 8 percig 200C-on sütjük. Ekkor 160C-ra csökkentjük a hőmérsékletet, majd 15 percig sütjük a tésztát (a kétütemű sütés során így először megemelkedik, és kérget kap, a második ütemben pedig kiszárad, üregessé válik a belseje. ) Közben elkészítjük a gesztenyés tölteléket: a tejet csipet sóval felmelegítjük. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel elektromos keverővel fehéredésig keverjük. Fokozatosan hozzáöntjük a forró tejet, majd visszaöntjük a lábasba, és lassan sűrűre főzzük (ne forrjon!). Leveszzük a tűzről, és állandó keverés mellett langyosra hűtjük. Simára keverjük a gesztenyemasszával. Habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan összeforgatjuk a gesztenyés-pudingos krémmel.
Ha a tészta elkészült, kihűtjük, tetejét levágjuk, majd megtöltjük a gesztenyés habbal. Olvasztott csokoládéval díszítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mautner Zsófi receptje alapján.

Ekler gesztenyekrémmel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Málnás finomság
Málnás finomság

Az egész tojásokat a habverő üstjébe ütjük, majd hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt, nagy fokozaton keményre felverjük, majd lazán beleforgatjuk a lisztet. Egy nagy gáztepsit kib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Képviselőfánk
Képviselőfánk

10 dkg zsírt (vagy margarint, vagy vajat) felforraltam 1 dl vízzel, csipet sóval és csipet cukorral. Hozzáadunk 10 dkg lisztet, pár percig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, kicsit hűlni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Bármennyit sütök belőle, egy szempillantás alatt elf
Bármennyit sütök belőle, egy szempillantás alatt elf

Verjünk habot a tojás fehérjéből és a cukorból, majd egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, a lisztet, a darált diót és a sütőport, majd óvatosan kavarjuk össze. Kivajazott, kil...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémes lepény + Krém
Krémes lepény + Krém

Rétestészta 25 dkg hájat összegyúrunk 6 dkg liszttel és hidegre tesszük. 19 dkg lisztből a tojás sárgájából fehérborral rétestésztát készítünk. 1 cm vastagra nyújtjuk, ráhel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk