Lúdláb krém
Hozzávalók
8 dl tejszín
20dkg étcsokoládé
2 evőkanál porcukor
3 cl rum
3 marék magozott meggy
A tejszínt feltesszük melegedni, majd beletesszük az étcsokoládét, valamint a cukrot. Addig főzzük, míg a csokoládé és a cukor teljesen el nem olvad. Ha kihűlt, akkor egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kézi robotgéppel kikeverjük, és hozzáadjuk a lecsöpögtetett magozott meggyet.
-3 vaníliás pudingpor, 1,2 dl vízben simára keverni -6 tojás fehérje, 12 dkg cukorral kemény habbá verni -0,7 l vízet 18 dkg cukorral felforralni forrót a pudingra önte...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA 2 egész tojást habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, felhígítjuk a 4 dl tejjel, a maradék tejet felforraljuk és hozzáöntjük a pudingos, tojásos tejet. Állandó kav...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott tésztát hagytam kiengedni. A kakaóport elkevertem a fahéjjal, és egy nagyobb tepsi méretű sütőpapírra szórtam keveset (ezen az egy sütőpapíron nyújtottam az összes l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojást,szódabikarbónát,mézet,a zsiradékot,édesítőt,a tejet és a vizet összekeverjük és gőz felett főzzük,amig kicsit be nem sűrűsödik.Beledolgozzuk a zabpelyhet,a sót és a rizsli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű