35 dkg kakaós keksz
15 dkg vaj
1 evőkanál rumaroma
1 evőkanál csokoládékrém (nutella)
6 evőkanál habtejszín (nem felvert)
A krémhez:
40 dkg mascarpone
3 dl habtejszín
5 dkg fehér csokoládé
1 vaníliarúd belseje
3 evőkanál porcukor
A bevonathoz:
10 dkg fehér csokoládé
1 teáskanálnyi vaj
tortadara
A kekszet apróra tördeljük és egy tálba tesszük a többi hozzávalóval együtt. Robotgéppel összedolgozzuk, majd lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk. A mascarponét krémesre keverjük a porcukorral és a vaníliával. A habot felverjük és belekeverjük a mascarponés krémet, majd hozzáadjuk a reszelt fehér csokoládét is és ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőbe tesszük fél órára. Közben felolvasszuk a fehér csokoládét és belekeverjük a vajat, majd a krém tetején elsimítjuk és megszórjuk a tortadarával. Egy órára hűtőbe tesszük és hidegen szeleteljük.
A hozzávalókat összegyúrni, hűtőbe tenni 1-2 órára. A kihűtött tésztát lisztezett deszkán, kétfelé vágjuk,kinyújtjuk. Tepsi hátulján 180 fokon 15 percig sütjük. krém:A tojásoka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük. A lisztbe belevegyítjük a kakaót és a sütőport. A tojásos cukorhoz hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet. A tojásfehérjékből ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A sütőt 180°-ra előmelegítjük. ◾️A tojásokat szétválasztjuk. ◾️A fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk az édesítőszert és a tojások sárgáját is egyenként. ◾️A kakaóport és a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűEgy közepes méretű tepsi alját kirakjuk keksszel (30 db), és elkészítjük a rá való krémet. A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomóm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű