♥TÉSZTA:
15 dkg búzafinomliszt
15 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliacukor
4 db tojás
10 dkg olvasztott vaj
♥TÖLTELÉK:
1 kg kicsutkázott alma
2 csomag fahéjas cukor
2 csomag vaníliapuding
♥KRÉM:
5 dl habtejszín
25 dkg túró
3 dl natúr joghurt
ízlés szerint cukor
10 dkg főzőcsokoládé
♥Befejezéshez:
2 csomag zselatinpor (extra erős)
500 ml narancslé
A tészta hozzávalóit alaposan eldolgozzuk, majd egy zsiradékkal kikent és liszttel beszórt, kb. 38x25 cm-es tepsibe öntjük és aranyszínűre sütjük (180 fokon).
Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, egy edénybe tesszük, megszórjuk a fahéjas cukorral és szétfőzzük. A szétfőtt almához hozzáadjuk a kevés vízben elkevert pudingport. Pár percig főzzük, kicsit kihűtjük és ráöntjük a kész tésztára, majd megvárjuk, míg megköt. A habtejszínből tejszínhabot készítünk, majd belekeverjük a túrót, joghurtot, ízlés szerint cukrot, végül a lereszelt csokoládét. A sztracsatellás krémet az almás rétegre kanalazzuk és elsimítjuk.
Elkészítjük a zselatinos réteget: a zselatinport 500 ml narancslében elkeverjük, felforraljuk, és amint kissé lehűlt, ráöntjük a tejszínes krémre. A süteményt tejszínhabbal és reszelt csokoládéval díszítjük.
elkészítés 1.Keresztben kettévágjuk a leveles tésztát, kinyújtjuk őket amennyire csak lehet anekül, hogy elszakadnának, lehetőleg téglalap alakúra és egyformára a kettőt. 2.Sűr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket a cukorral verjük nem túl kemény habbá, majd dresszírozzunk szilikonos sütőpapírra 3-3 csíkot. Ezekre nyomjunk 2-2 csíkot a sárga részből. Lezárásképp újból nyo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mézes tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, négy részre osztjuk. 25×35 cm- es sütőpapíron kinyújtjuk a tésztákat, villával megszurkáljuk.175 fokon, 7-8 percig sütjük egyenként a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és/vagy 12 órát pihentetjük. Ezek után négyfelé vesszük és vékonyra nyújtva a tepsi hátulján kisütjük, amit előre meglisztezünk. A nyújtótáblát is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű