menu

Családireceptkönyv.hu

Édes mámor


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 tojás
5 ek kristálycukor
5 púpos ek rizsliszt
1 ek kakaópor
(sütőpor nem kell bele azért nem írtam


Krém:

25 dkg mascarpone
25 dkg natúr vajkrém
15 dkg porcukor
4 dl habtejszín
2 csomag Dr Oetker habfixáló

Elkészítés:


tojásfehérjét felverjük keményre majd mehet hozzá apránként a cukor majd a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a kakaóporral elkevert lisztet.
25*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk majd beleöntjük a tésztát és előmelegített 180 fokos sütőben sütjük kb 20 percig

A tejszínt felverjük a habfixálóval.
A mascarponét a vajkrémmel és a porcukorral kikeverjük majd óvatosan hozzáforgatjuk a habtejszínt.
A kihűlt piskótára kenjük a krémet majd olvasztott csokival vonjuk be.A csoki ne legyen meleg amikor rákenjük.

Olvasztott csoki:

Tibi tejcsoki felolvasztva 2 ek kókuszzsírral mikróban.

Vajkrém és a mascarpone

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Jucus krémes
Jucus krémes

Krém :: 7 dl tejben megfözet 3 cs vaniliàs pudingot 3 cs vaniliàs cukorral és 6 ek cukorral, mikor meghült beletettem 10 dkg ramat és a botmixerrel jol eldolgoztam krémesre . 4 dl...

Elkészítési idő: 2 ó
Nehézség: Közepes
share
Avatar Méteres új
Méteres új

6 tojássárgáját kikeverem 20dkg porcukorral,1.5 dl olajjal,1.5dl vizzel.Hozzáadok 38dkg lisztet,1 sütőport,1 kk szódabikarbónát,végül a tojások keményre vert habját.A tésztát kétfe...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Mézes krémes
Mézes krémes

A 2 ek. mézet, a 4 ek. tejet, az 1 db tojást, a 15 dkg porcukrot, az 1 kk. szódabikarbónát és a 3 dkg zsírt egy lábasban 5 percig - kis lángon - kavarjuk, majd a tűzről levéve hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Karamell szelet (Varga keresztmama)
Karamell szelet (Varga keresztmama)

A tésztához és a krémhez külön edényben elkészítjük a karamellt. A kristálycukrot karamellizáljuk, felengedjük a tejjel és ha a cukor ismét felolvadt benne, akkor levesszük a tűzrő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk