5 tojás
5 ek kristálycukor
5 púpos ek rizsliszt
1 ek kakaópor
(sütőpor nem kell bele azért nem írtam
Krém:
25 dkg mascarpone
25 dkg natúr vajkrém
15 dkg porcukor
4 dl habtejszín
2 csomag Dr Oetker habfixáló
tojásfehérjét felverjük keményre majd mehet hozzá apránként a cukor majd a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is akkor már csak fakanállal keverjük hozzá a kakaóporral elkevert lisztet.
25*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk majd beleöntjük a tésztát és előmelegített 180 fokos sütőben sütjük kb 20 percig
A tejszínt felverjük a habfixálóval.
A mascarponét a vajkrémmel és a porcukorral kikeverjük majd óvatosan hozzáforgatjuk a habtejszínt.
A kihűlt piskótára kenjük a krémet majd olvasztott csokival vonjuk be.A csoki ne legyen meleg amikor rákenjük.
Olvasztott csoki:
Tibi tejcsoki felolvasztva 2 ek kókuszzsírral mikróban.
Vajkrém és a mascarpone
A tésztához a mézet a vajjal és a tejjel felforrósítjuk, majd gyors mozdulatokkal beledolgozzuk a cukorral és citromlével elhabart tojásokat. Hozzáadjuk a szódabikarbónával, vaníli...
Elkészítési idő:A zabkekszet aprítógépben összezúzzuk és jól elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kanál segítségével egyenletesen szétoszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformában. Hűtőbe t...
Elkészítési idő:Egy tálban a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk cukrot, a langyos mézet, a tojást, és a tejföllel könnyen gyúrható, nyújtható tésztát gyú...
Elkészítési idő: 90 percHáromféle piskótát készítünk: simát, diósat és csokoládésat. A piskóták készítéséhez a tojások sárgáját-fehérjét különválasztjuk, a tojásfehérjéből – pici sóval (ettől keményebb le...
Elkészítési idő: