Családireceptkönyv.hu

5 lapos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



60 dkg liszt
15 dkg cukor
1 cs. szalalkáli
1 ek. zsír
1/4 liter tej

Hozzávalók a krémhez

25 dkg cukor,
1 liter tej,
2 dkg kakaó,
4 evőkanál liszt

Elkészítés:


A lisztben a szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle.

A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, majd tepsi hátán (gáz tepsi méret) világosra sütjük! Vigyázni kell vele, mert ekkor még törékenyek a lapok!
A krémhez a cukrot lábasban karamellizáljuk, (nem szabad megégnie) majd felöntjük 8 dl tejjel és felforraljuk. A lisztet és a kakaót a maradék 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt karamellás tejhez adjuk, és forrásig főzzük, állandó kevergetés mellett.

A kész lapok közül kiválasztjuk a legszebbet – ez lesz a teteje. A forró krémmel megkenjük a lapokat, ügyelve, hogy a teljes méretet felhasználjuk, hiszen a később levágott széle lesz a legkelendőbb a család körében! Az egymásra helyezett lapokat enyhén mindig lenyomkodjuk.

Amint kész a töltés, folpack-kal be szoktam csomagolni, hogy minél hamarabb megpuhuljon – ez kb. 3-4 óra. Ez a sütemény 2-3 napig garantáltan puha marad, természetesen folyamatosan fólia alatt kell tartani (nem alufólia!)!

5 lapos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik, Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karamellás-banános sütemény
Karamellás-banános sütemény

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Krémes banános desszert sütés nélkül! Egyszerű finom
Krémes banános desszert sütés nélkül! Egyszerű finom

A kekszet apróra tördeljük, majd egy tálba tesszük és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a habot és a vajat és robotgéppel összedolgozzuk, majd egy tálba, vagy sütőformába tesszük. J...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Cappuccino szelet
Cappuccino szelet

A tésztát úgy készítjük, mint a piskótát. 24 × 34 cm-es tepsiben sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben megfőzünk, ha kihűlt, összekeverjük a habosra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk