menu

Családireceptkönyv.hu

5 lapos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



60 dkg liszt
15 dkg cukor
1 cs. szalalkáli
1 ek. zsír
1/4 liter tej

Hozzávalók a krémhez

25 dkg cukor,
1 liter tej,
2 dkg kakaó,
4 evőkanál liszt

Elkészítés:


A lisztben a szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle.

A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, majd tepsi hátán (gáz tepsi méret) világosra sütjük! Vigyázni kell vele, mert ekkor még törékenyek a lapok!
A krémhez a cukrot lábasban karamellizáljuk, (nem szabad megégnie) majd felöntjük 8 dl tejjel és felforraljuk. A lisztet és a kakaót a maradék 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt karamellás tejhez adjuk, és forrásig főzzük, állandó kevergetés mellett.

A kész lapok közül kiválasztjuk a legszebbet – ez lesz a teteje. A forró krémmel megkenjük a lapokat, ügyelve, hogy a teljes méretet felhasználjuk, hiszen a később levágott széle lesz a legkelendőbb a család körében! Az egymásra helyezett lapokat enyhén mindig lenyomkodjuk.

Amint kész a töltés, folpack-kal be szoktam csomagolni, hogy minél hamarabb megpuhuljon – ez kb. 3-4 óra. Ez a sütemény 2-3 napig garantáltan puha marad, természetesen folyamatosan fólia alatt kell tartani (nem alufólia!)!

5 lapos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik, Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ágota
Pudingos-tejfölös sütemény
Pudingos-tejfölös sütemény

Először a pudingot készítettem el: a pudingporokat egy nagy lábasban elkevertem a cukorral és kevés tejjel, amikor szép csomómentes lett, hozzáadtam a többi tejet, és kis lángo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Citrom szelet
Citrom szelet

50 dkg liszt, 13 dkg cukor, 1 sütőpor, egy citrom haja, leve, 20 dkg vaj, 16 zsír, 1 tojás sárga, kevés tejföl. Gyenge tésztát gyúrunk, és 4 részre osztjuk. 2 lapot lekvárral megk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kitti
Epres sajttorta szelet
Epres sajttorta szelet

A gyümölcsöt feltesszük főni. Hagyjuk, hogy elfője a levét és kicsit sűrűsödjön. Ezután édesítjük és átpasszírozzuk, majd hagyjuk kihűlni. A kekszet ledaráljuk és összekeverjük az...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
JUGOSZLÁV KRÉMES
JUGOSZLÁV KRÉMES

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk