(23x32 cm-s formához):
Diós piskóta
- 4 tojás
- 280 g cukor (barna vagy fehér)
- 1 tasak vaníliás cukor
- 150 ml víz (10 evőkanál)
- 200 g liszt
- 10 g sütőpor
- 100 g darált dió
Diós krém
- 3 púpos ek. liszt
- 200 g cukor (barna vagy fehér)
- 300 ml tej
- 200 g szobahőmérsékletű vaj
- 100 g darált dió
Csokoládé máz
- 200 g étcsokoládé
- 100 g forró tejszín
Piskóta süt,180 fok 30 perc
Krém kikever
Máz felmelegít
A lisztet összekeverjük a szalalkálival, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat, és elkezdjük összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, hozzáadjuk a tojást, és egy pici tejet,...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesA tésztához valókat jól összedolgozzuk. A töltelékhez valókat habosra keverjük. A tésztát 1 cm vastagra, szögletes formájúra nyújtjuk. A tésztára egyenletesen rákenjük a kókuszt...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűA tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni.A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk. Mi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztottam. A fehérjéket egy csipet sóval keményre felvertem. A sárgájákat az édesítővel kézi mixerrel alaposan kikevertem. Hozzáadtam a kakaóport és azt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű