(23x32 cm-s formához):
Diós piskóta
- 4 tojás
- 280 g cukor (barna vagy fehér)
- 1 tasak vaníliás cukor
- 150 ml víz (10 evőkanál)
- 200 g liszt
- 10 g sütőpor
- 100 g darált dió
Diós krém
- 3 púpos ek. liszt
- 200 g cukor (barna vagy fehér)
- 300 ml tej
- 200 g szobahőmérsékletű vaj
- 100 g darált dió
Csokoládé máz
- 200 g étcsokoládé
- 100 g forró tejszín
Piskóta süt,180 fok 30 perc
Krém kikever
Máz felmelegít
A tészta alapanyagait összegyúrjuk.A tészta egyik felét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk. A reszelt almát ízesítjük vanilliás cukorral, mazsolával és fahéjjal. Állni hagyjuk kic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingport a liszttel elkeverjük, majd a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 5 tojás sárgáját, 30 dkg porcukrot 10 evőkanál vízzel habosra keverjük, hozzáadunk 12 dkg darált diót, 16 dkg lisztet, 1 sütőport, 5 tojás habját. Kb. 30 perc alatt megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd a margarint a porcukorral habosra kavarjuk. Ha a főtt krém teljesen kihűlt, hozzákeverjük a cukros vajat, a vaníliás cukrot és a kó...
Elkészítési idő: 1-1,5 óra Nehézség: Közepes