(23x32 cm-s formához):
Diós piskóta
- 4 tojás
- 280 g cukor (barna vagy fehér)
- 1 tasak vaníliás cukor
- 150 ml víz (10 evőkanál)
- 200 g liszt
- 10 g sütőpor
- 100 g darált dió
Diós krém
- 3 púpos ek. liszt
- 200 g cukor (barna vagy fehér)
- 300 ml tej
- 200 g szobahőmérsékletű vaj
- 100 g darált dió
Csokoládé máz
- 200 g étcsokoládé
- 100 g forró tejszín
Piskóta süt,180 fok 30 perc
Krém kikever
Máz felmelegít
A sütőt 180C-ra előmelegítjük. A csoki felét a tál aljára szórjuk. Croissantokat félbe vágjuk sima felükkel lefele belehelyezzük a tálba. Rászórjuk a maradék csokoládékt. A többi h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szét választottam. A cukrot elfeleztem a tojások sárgájához és a fehérjéhez. A tojássárgáját felvertem a cukorral fehéredésig, majd 7 kanál vizet hozzá és tovább hab...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sárga laphoz A tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát kettévesszü...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: NehézEgy nagyobb tepsi aljába letesszük a babapiskótákat. Az 1 liter tejbe beleszórjuk a kókuszreszeléket (egy kicsit hagyunk a végén a díszítéshez) és a búzadarával, cukorral, pici...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű