1 csomag krémes lap (pékségekben kapható)
250 ml habtejszín
A krémhez:
500 ml tej
4 tojássárgája
4 evőkanál liszt
10 evőkanál cukor
vaníliaaroma
A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Lassú tűzön főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, amíg besűrűsödik a krém. Majd levesszük a tűzhelyről és vaníliaaromával ízesítjük. Mikor a krém kihűlt robotgéppel átkavarjuk, hogy még jobb állagú legyen, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét. Egy krémes lapot tepsibe teszünk és megkenjük a megmaradt tejszínhabbal, rákenjük a krémet és befedjük egy újabb lappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd egy éles késsel szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Az almat meg reszelem es cukorral(izles szerint) es keves vizzel oda teszem foni. Amikor mar szinte puha hozza adom a keves vizzel fel oldott pudingot es meg fozom 1-2 percig. Ha...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS: Keverjük össze alaposan a lisztet, a sütőporral, és a zsírral. Adjuk hozzá a tojást, a cukrot, és annyi tejet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Osszuk 6 egyenlő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 ek. melegvízben elkeverjük a zselatint a leírás alapján. Lábasban tejszínt és tejet forralunk a vaníliarúddal és magjával, cukorral, csipet sóval együtt. Leszűrjük, a sűrű zs...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesTészta készítése: lisztet keverjük össze a szalalkálival, majd adjuk hozzá a felkockázott vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű