250 gzsírszegény krémtúró
275 gzsírszegény tehéntúró (darabos állagú)
4 ev. kanáljoghurt
3 dbtojás
1 csomagvanília ízű puding
2 ev. kanálkakaó
ízlés szerint gyümölcs
ízlés szerint édesítő
A krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd végül a krémet ízlés szerint édesíthetjük (esetleg aromát is használhatunk).
Az elkészült krémet két részre osztjuk: a krém 2/3-át félretesszük, a maradék 1/3-hoz pedig hozzákeverjük a kakaót.
Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
Elkezdjük a rétegezést. A kakaó nélküli és kakaós krémet apránként, felválta, a forma közepébe öntve rétegezzük. A kakaó nélküli krémmel kezdjük, és addig folytatjuk, míg a krém el nem fogy. „Öntésenként” körülbelül fél csészényit öntünk a tortaformába. (Az elkészítés során minél tovább turmixoljuk a krémet, annál cseppfolyósabb lesz, és annyál könnyebben lehet a formába önteni. Azonban vigyázzunk arra, hogy a krém ne legyen túlságosan folyékony, mert akkor nem sül meg.)
A tortát 175 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután a sütő hőmérsékletét levesszük 150 °C-ra és további 30 percig sütjük.
A megsült tortát kivesszük a sütőből, megvárjuk, míg kihűl, majd hűtőszekrényben tároljuk. Jó étvágyat!
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nem állna össze a tészta, akkor még lehet hozzá tenni 1 kiskanál tejfölt. Az összegyűrt tésztát négy részre osztjuk és egyenként vékony téglal...
Elkészítési idő:1 nagy natúr görög joghurtot összeturmixoltam kb 50g kókuszreszelékkel, pici DW1:4 édesìtővel; a tetejére 1 őszibarackot pürésre turmixoltam, illetve 3 kocka 85%os csokit megolvasz...
Elkészítési idő:Az időben – legalább félórája – szobahőmérsékletre tett vajat habosra keverem, majd hozzáadok 10 dkg cukrot, az egész tojásokat, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat. A búzalis...
Elkészítési idő: