A laphoz:
15 dkg liszt
5 dkg vaj
6 dkg cukor
1 evőkanál vérnarancs aroma
késhegynyi szalalkáli
2-3 evőkanál tej
Ez a mennyiség 1 laphoz való adag, ebből kell 3 vagy 4 lapot sütni, attól függ, milyen magas sütit akarunk.
A krémhez:
6 dl tej
6 evőkanál liszt
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
(ha igazán rózsaszínt szeretnénk, akkor a vanília helyett vérnarancsaromát is tehetünk)
a tetejére cukormáz : porcukor kikeverve egy citromlével és vízzel.
A megtöltött lapokat egy éjjelre hűvös helyen pihenni hagyjuk, hogy megpuhuljanak.
Másnap tökéletesen szeletelhető.
Az alaphoz a datolyát áztasd be a forró vízbe, majd turmixold le. Add hozzá a többi hozzávalót és keverd el. Egy kb 25x25 cm magasfalú tepsibe nyomkodd be a masszát, nedves kézzel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A tészta elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojássárgákat és az olvasztott vajat. A lis...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg a porcukor felével. Ezután a sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor, hogy a cukor rátapadjon a tésztá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűa kókuszt lereszeljük, vagy géppel pelyhekre aprítjuk .A kókusztejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a friss kókuszreszeléket, cukrot, és épphogy felforraljuk. A tűzről lehúzva beletess...
Elkészítési idő: kihűlésig Nehézség: Könnyű