6 egész tojás,
10 dkg cukor,
14 dkg liszt,
1/2 dl víz,
Bevonat
20 dkg cukor,
4 dkg kakaó
Hab:
5 dl tejszín
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 habfixáló, vagy 2 zacskó tejszínporból készült hab
A tojássárgákat kevés liszttel és 1/2 dl vizel simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot, majd az elkevert tojássárgákat és utoljára megmaradt lisztet. A tömeget nyomózsákba tesszük és zsírozott, lisztezett sütőlemezre 5 cm átmérőjű félgömböket nyomi vagy a kerek mélyedésekkel ellátott sütőlapra úgy rakjuk, hogy a massza ne érjen fel a mélyedések pereméig.
Egyenletes, lassú tűznél gőzmentesen sütjük, ezért a sütő ajtaját néha kinyithatjuk. Végül gyenge tűznél szárítjuk. A sütőlemezről levéve vízszszintesen felvágjuk és belsejéből keveset kikaparunk a tölteléknek.
Bevonat: 20 dkg cukorból és 4 dkg kakaóból csokoládémázat készítünk.
A tejszínből kemény habot verünk, cukorral ízesítjük, s a bevonatlan fánkokra 2 cm magasan ráhalmozzuk.
A tejszín tetejére ráhelyezzük a fondanttal bevont fánkokat, és kis tortapapírban tálaljuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mandulát és az édesítőt óvatosan beleforgatjuk a habba. Kétszer 22 cm átmérőjű, kör alakot kenünk ki sütőpapírral bélelt tepsire vagy egy t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral, majd lassan hozzákeverjük a lisztet a sütőporral. Kikent tepsibe öntjük és megsütjük. A pudingot a tejjel megfőzzük és kih...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűCski öntet: A tojásokat,kakaót,cukrot,lisztet pici tejjel simára keverjük. Ezután az összes tejet hozzá keverjük,és teszünk bele egy kis rumot/amiben ázik a mazsola abból öntesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb. 180 fok) kb. 20 percig sütjük. (A tepsi mér...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes