6 egész tojás,
10 dkg cukor,
14 dkg liszt,
1/2 dl víz,
Bevonat
20 dkg cukor,
4 dkg kakaó
Hab:
5 dl tejszín
5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 habfixáló, vagy 2 zacskó tejszínporból készült hab
A tojássárgákat kevés liszttel és 1/2 dl vizel simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a cukrot, majd az elkevert tojássárgákat és utoljára megmaradt lisztet. A tömeget nyomózsákba tesszük és zsírozott, lisztezett sütőlemezre 5 cm átmérőjű félgömböket nyomi vagy a kerek mélyedésekkel ellátott sütőlapra úgy rakjuk, hogy a massza ne érjen fel a mélyedések pereméig.
Egyenletes, lassú tűznél gőzmentesen sütjük, ezért a sütő ajtaját néha kinyithatjuk. Végül gyenge tűznél szárítjuk. A sütőlemezről levéve vízszszintesen felvágjuk és belsejéből keveset kikaparunk a tölteléknek.
Bevonat: 20 dkg cukorból és 4 dkg kakaóból csokoládémázat készítünk.
A tejszínből kemény habot verünk, cukorral ízesítjük, s a bevonatlan fánkokra 2 cm magasan ráhalmozzuk.
A tejszín tetejére ráhelyezzük a fondanttal bevont fánkokat, és kis tortapapírban tálaljuk.
A piskóta tetejére egyenletesen elkenni, tetejére csokit reszelni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az első réteghez 3 tojássárgáját, 1 csomag vaníliás cukrot és 5 evőkanál porcukrot habosra keverünk egy műanyagtálban, majd a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük. 1,5...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal, zsírral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet, és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk. A tésztában sem tojás, sem cukor nincs. A tojásokat szétválasztjuk. A fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKakaó nélkül felfőzni, majd a felébe a kakaót belekeverni. Forrón 10 dkg vajat beletenni. A krémet melegen a tészták közé kenni. Tetejére csokimáz.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű