250 g Nocarb Noodle rizs alakú szénhidrátmentes tészta
25 g Peak Delicious Whey tejsavó fehérjepor vaníliás ízben
1 teáskanál konjac liszt
500 ml sovány tej vagy bármilyen növényi ill. magtej
fél citrom kifacsart leve és reszelt héja
1 L-es tojás sárgája
vanília kikapart magja, vagy frissen őrölt vanília
édesítőszer ízlés szerint
csipet só
A konjac rizst folyó víz alatt, szűrőben többször átöblítjük. Egy magas falú edényben felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk egy fél citrom kifacsart levét és egy nagyobb csipet sót. Fedő alatt felforraljuk, és a forrástól számított 5-10 percig még hagyjuk a vizet gyöngyözni. Ez a citromos-sós forralás a módja annak, hogy biztosan megszabaduljunk a konjac tészta zacskójában lévő folyadék jellegzetes, kalciumos, sokak számára kellemetlen szagától.
Ezek után a rizsszemeket ismét leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük. Hozzáadunk 1 db nagyobb tojássárgáját, 1 púpos teáskanál (kb 5-7 g ) konjac lisztet , fél citrom reszelt héját, tetszőleges mennyiségű édesítőszert, fél vaníliarúd kikapart magjait (vagy frissen őrölt vaníliát, illetve akár vaníliaaromát) és egy csipet sót. Hozzáöntünk 500 ml folyadékot (tej vagy magtej, esetleg tojástej) és még hidegen csomómentesre, simára keverjük.
Alacsony hőfokon főni tesszük és folyamatos kevergetés mellett puding állagúra főzzük. A folyamatos kevergetés nagyon fontos, mivel ezzel biztosítjuk az egyenletes hőeloszlást. Ha itt hibázunk, a tojás a hő hatására kicsapódik és darabkás lesz a végeredmény. Bársonyos, csillogó krémet kell kapjunk.
Miután langyosra hűlt, keverjük hozzá a vaníliás tejsavó fehérjeport. Adagoljuk vízzel kiöblített formákba . Mint az eredeti tejberizshez , jól illik hozzá a fahéj, kakaószórás, de tálalhatjuk bogyós gyümölcsökkel vagy kalóriamentes lekvárokkal és öntetekkel is.
Ezt a tortát 1990-ben alkották meg a dnyipropetrovszki (ukrajna) Fantasy kávézó cukrászai 1990-ben. Óriási lelkesedést váltott ki orosz oldalakon, rengetegen elkészítették, külön...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojást, a mézet, a zsírt, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a cukrot habosra keverjük. A lisztet szárazon összekeverjük a sütőporral, a kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A linzertésztához a cukrot, a lisztet és a kakaóport összekeverjük, a vajat felkockázzuk. Kézzel összemorzsoljuk a vajat a cukros-lisztes keverékkel, majd hozzáadjuk a tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel. Lassú tűzön főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, amíg besűrűsödik a krém. Majd levesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű