250 g Nocarb Noodle rizs alakú szénhidrátmentes tészta
25 g Peak Delicious Whey tejsavó fehérjepor vaníliás ízben
1 teáskanál konjac liszt
500 ml sovány tej vagy bármilyen növényi ill. magtej
fél citrom kifacsart leve és reszelt héja
1 L-es tojás sárgája
vanília kikapart magja, vagy frissen őrölt vanília
édesítőszer ízlés szerint
csipet só
A konjac rizst folyó víz alatt, szűrőben többször átöblítjük. Egy magas falú edényben felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk egy fél citrom kifacsart levét és egy nagyobb csipet sót. Fedő alatt felforraljuk, és a forrástól számított 5-10 percig még hagyjuk a vizet gyöngyözni. Ez a citromos-sós forralás a módja annak, hogy biztosan megszabaduljunk a konjac tészta zacskójában lévő folyadék jellegzetes, kalciumos, sokak számára kellemetlen szagától.
Ezek után a rizsszemeket ismét leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük. Hozzáadunk 1 db nagyobb tojássárgáját, 1 púpos teáskanál (kb 5-7 g ) konjac lisztet , fél citrom reszelt héját, tetszőleges mennyiségű édesítőszert, fél vaníliarúd kikapart magjait (vagy frissen őrölt vaníliát, illetve akár vaníliaaromát) és egy csipet sót. Hozzáöntünk 500 ml folyadékot (tej vagy magtej, esetleg tojástej) és még hidegen csomómentesre, simára keverjük.
Alacsony hőfokon főni tesszük és folyamatos kevergetés mellett puding állagúra főzzük. A folyamatos kevergetés nagyon fontos, mivel ezzel biztosítjuk az egyenletes hőeloszlást. Ha itt hibázunk, a tojás a hő hatására kicsapódik és darabkás lesz a végeredmény. Bársonyos, csillogó krémet kell kapjunk.
Miután langyosra hűlt, keverjük hozzá a vaníliás tejsavó fehérjeport. Adagoljuk vízzel kiöblített formákba . Mint az eredeti tejberizshez , jól illik hozzá a fahéj, kakaószórás, de tálalhatjuk bogyós gyümölcsökkel vagy kalóriamentes lekvárokkal és öntetekkel is.
A tejet felforraljuk, hozzákeverjük a zselatint. Olvassátok el, hogy mit írnak a zselatin csomagolásán, a Horváth Rozisat forralni kell (én ezt szoktam használni), de van, amelyike...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 tojás sárgáját 25 dkg porcukorral habosra keverni 1 dl meleg vízzel. 1 dl olajat lassan hozzáadni, ha már habos akkor bele 25 dkg lisztet (én rizslisztet használtam) 1 cs.sütőpor...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt, és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, 2 ek vizet. A lisztet elvegyítjük a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKiolvasztjuk a leveles tésztát. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-5 mm vastagra. 1,5-2 cm-es csíkokat vágunk belőle. Majd feltekerjük a habroló formára úgy, hogy a tészta szé...
Elkészítési idő: 2 ó Nehézség: Könnyű