20 dkg cukor,ízlés szerint gyümölcs,3 dl tejszín,1/2 kg túró
baracklekvár,sütőpor,liszt,cukor,6 tojás,1 cs étkezési zselatin
A 6 tojásból piskótát sütünk egy lapos gáz tepsiben,
míg meleg vizes konyharuhával feltekerjük, megkenjük baracklekvárral, és 1cm széles darabokra felszeleteljük.
Krém: 3 dl tejszínt alaposan felverünk, a túrót jól összetörni és a cukorral összekeverni.
Kevés gyümölcslével a zselatint összekeverni, és az egészet egybe önteni, kikeverni.
Egy kerek jénait folpackkal kibélelek, és a piskótaszeleteket kirakom az aljára, és az oldalára.
Ha ez kész megtöltöm az elkészített krémmel.
A maradék piskóta szeleteket ráteszem a tetejére, és egy éjszakát hűtőbe rakom, míg megdermed.
Az alap hozzávalóit összekeverjük, és olyan masszát gyúrunk belőle, amit aztán ki tudunk sodorni 4-5 milliméter vastag, nyolc centiméter széles téglalappá. Ha túl lágy, tegyünk hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk, sütőpapírral fedett tepsibe öntjük (23 × 38 cm), és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a tejet a pudingporo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA piskótához a tojások sárgáját a cukor ¼ részével habosra keverjük. A maradék cukorral felverjük a fehérjét. A cukrot rögtön az elején beletesszük, így a habunk egy kicsit lágyabb...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesEgy nagyobb tepsi aljába letesszük a babapiskótákat. Az 1 liter tejbe beleszórjuk a kókuszreszeléket (egy kicsit hagyunk a végén a díszítéshez) és a búzadarával, cukorral, pici...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű