Tészta
5 tojásos piskótalap
1 cs babapiskóta
Meggyzselé
1 üveg meggybefőtt
cukor (ízlés szerint)
2 cs vanília pudingpor
fahéj
Vanília krém
1 l tej
2 cs vanília pudingpor
Tetejére
1 doboz hulala növényi tejszín (0,5 l)
A meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk és kipótoljuk annyi vízzel, hogy fél liter legyen. Feltesszük főni a meggyel együtt, cukorral és fahéjjal ízesítjük. Közben a két csomag pudingport kikeverjük 1 dl vízzel, ha felforrt a meggy, hozzáöntjük és összefőzzük. A piskótalapot tálcára tesszük és keretet rakunk rá. A meggyzselét még forrón a piskóta lapra öntjük és hűlni hagyjuk. Ha már egy kicsit hűlt a tetejét kirakjuk babapiskótával. A tejet felfőzzük a pudingporral és még melegen a babapiskóta tetejére öntjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha már teljesen kihűlt a hulalát ízlés szerint cukorral keményre felverjük és a puding tetejére simítjuk. A tetejét csoki reszelékkel megszórhatjuk.
Forró vízbe mártott késsel ,másnap szeleteljük.
vaníliapuding Kb. 300 ml liter tejet egy edényben fölmelegítünk. Közben a maradék tejet, tojássárgáját cukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral, étkezési keményítővel, jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kakaós (liszt nélküli) piskótát sütünk. Ha kész a piskóta, a tepsiben hagyjuk kihűlni. A 2 csomag pudingot a cukorral és a 8 dl tejjel megfőzzük, és még mel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a liszttel és a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és egy kevés tejjel összekeverjük. A többi tejet felforraljuk, mikor már forr a masszát belekeverjük és főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmíg sül a tészta a krémhez a tejszínt habosítani kezdjük. Ha már kicsit lazább, habosabb beleszórjuk a habfixálót és keményre verjük. A mascarponet egy keverőtálba szedjük, az olv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű