Tészta:
3 tojás
4 ek. porcukor
4 ek liszt
cs. só
2 kk vanília aroma
Krém:
7 tojás
5 lap zselatin v. 2 fix zselatin
6 - 7 ek sima liszt
1 l tej
16 ek kristálycukor
2 ek kakaópor
1/2 l tejszín
Teteje:
3 dl tejszín
Tészta elkészítése:A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük cukorral. Hozzáadjuk a vanília aromát és apránként szórjuk bele a lisztet, a sót. Lazán hozzákeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét. Az egészet beleöntjük egy 20 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 15 -20 percig sütjük.
Krém elkészítése:A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és lassan hozzákeverjük a lisztet. Körülbelül 3-4 dl tejben. A megmaradt tejet felmelegítjük és beleöntjük a többihez. Nagyon sűrű péppé főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Fél liter tejszínt keményre keverünk 4 evőkanál cukorral. A tojások fehérjét 8 kanál cukorral kemény habbá verjük. A kihűlt tojásos péphez, könnyedén hozzákeverjük a tojásfehérje habot, a keményre vert tejszínt és a zselatint. A zselatin lapokat elkészítjük a zacskón lévő utasítás szerint. A kész krémet kétfelé osztjuk. Az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport keverünk. Az elkészült krémeket 15 percre hűtőbe tesszük. 15 perc eltelte után, felváltva egy kanállal rakjuk a sárga és a kakaós krémet a lapra. A krém tetejére 3 dl keményre vert tejszínhabot teszünk és ízlés szerint díszítjük, majd pár órára hűtőbe tesszük.
Mézes lapok Egy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük. A lisztet a tűzről levett masszával összegyúrjuk, kettéosz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA körtét meghámozzuk, felszeleteljük, pár percig pároljuk. A pároláshoz a vízbe szegfűszeget és egy darabka vaníliarudat tettem. A mascarponet kikeverjük cukorral, vaníliás cukorra...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű4 tojásos kakaós piskótát sütünk. Megkenjük lekvárral. A tejet a pudingporral megfőzzük, ha kihűlt a krém többi hozzávalójával habosra keverjük. Rákenjük a piskótára és eper darab...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Közepes