15 dkg törökmogyoró (piacokon, hipermarketekben, nagyobb bioboltokban kapható)
3 dkg folyékony kókuszolaj
5 dkg cukrozatlan kakaópor
5 dkg negyedannyi édesítő
1 dkg vaníliás eritrit
1,5 dl kókusztej (sima tejjel helyettesíthető)
A törökmogyorót az édesítőszerekkel aprítógépbe tesszük és a lehető legfinomabb szemcséjűre daráljuk.Az édesítős mogyoró őrleményhez hozzáadjuk a natúr kakaóport és azzal is átpörgetjük a mogyorós-édesítős keveréket. A lényeg, hogy minél finomabb szemcséjű legyen a mogyoró, ne ropogjon a fogaink között (hiszen a bolti nutellában sem ropog a mogyoró, nem igaz?).A kakaós-édesítős-mogyorós keverékhez adjuk a folyékony kókuszolajat és a kókusztejet, majd ismét megjáratjuk velük az aprítógépet, míg egynemű, kakaós mogyorós krémet nem kapunk!
Már készen is vagyunk a házi diétás nutellánkkal!
546 kalóriát (a receptem szerint készült diétás nutella ennél lényegesen kevesebbet, 380 kcal-t),
57,8 g szénhidrátot (a receptem szerint készült csak 4,2 g szénhidrátot tartalmaz!),
6 g fehérjét (a receptem szerint készült mogyorókrém viszont 8 g fehérjét tartalmaz!),
31,6 g zsírt (na, jó, ebben az egyben nyert a bolti Nutella – az enyémben 36 g zsír van/100 g – viszont a kókuszzsír egészségesebb, mint a pálmazsír!
Sütünk egy 5 tojásos piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már habosodik, de még nem kemény hozzászórjuk a cukor felét,...
Elkészítési idő: 50 perc + hűtés Nehézség: KönnyűA zabkekszet aprítógépben összezúzzuk és jól elkeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kanál segítségével egyenletesen szétoszlatjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformában. Hűtőbe t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjét majdnem teljesen kemény habbá verjük. A verést továbbra is folytatva egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is, majd evőkanalanként a vaníliával porrá őr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű