2,5 dl tejszín
25 dkg cukor
12,5 dkg kakaó
35 dkg vaj
A tejszínt a cukorral felforraljuk (110-120 fokosnak kell lennie, ezt körülbelül 5 perces forralással érjük el. Hozzákeverjük a kakaót.Majd amikor sima, bársonyos a krém és még meleg, hozzáadjuk a vaj harmadát. Hagyjuk kihűlni. A maradék vajat keverjük habosra. Adjuk hozzá a csokis keveréket, majd a robotgép legmagasabb fokozatán dolgozzuk össze amíg teljesen egyneművé nem válik .
Forrás: http://webcukraszda.hu/parizsi-csokikrem-sutemenybe/
A tészta: A tojásfehérjét felverjük és óvatosan beledolgozzuk a hozzávalókat. Zsírpapírral bélelt vagy kikent tepsiben megsütjük. Töltelék: A tejben megfőzzük a krémporokat,h...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KözepesTepsi hátán 2 lapot sütünk. Az én tepsim 30x28 cm 180 fokos sütőben max 10 perc és még puha,amikor ki kell venni,mert annyira megszárad,hogy az életben nem puhul meg. A kihűlt té...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű6 tojásból piskótát sütünk gáztepsiben (ne legyen túl vastag), vagy helyette babapiskótákat használhatunk. Kevés tejben csomómentesre kavarunk 1 evőkanál lisztet, és 2 csomag csoki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet elkeverjük a porcukorral, a kakaóporral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a felolvasztott, kihűtött margarint és a rum aromát. Gyúrható, formázható masszát gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű