Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Diós karamellszelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



5 tojás fehérje
10 dkg cukor
20 dkg darált dió
4 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor

A krémhez:

20 dkg fehér csokoládé
5 tojás sárgája
15 dkg cukor
20 dkg vaj
20 dkg apróra vágott dió

A tetejére:

10 dkg étcsokoládé
50 ml tejszín
50 g vaj

Elkészítés:


A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. A lisztet, a darált diót és a sütőport belekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt megsütjük. A fehér csokoládét felolvasztjuk, majd a kihűtött tésztán elkenjük. Közben elkészítjük a krémet. A cukrot egy edénybe tesszük és felmelegítjük, amikor karamellizálódik levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat, majd a tojások sárgáját és folyamatos kavargatás mellett felmelegítjük. Amikor elkezd sűrűsödni, a diót is hozzáadjuk és a fehér csokoládéra öntjük, jól elsimítjuk. A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt és a vajat, majd a krém tetejére kenjük. 1-2 órát hűtjük és szeletelhetjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyés szelet
Gesztenyés szelet

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vízzel, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztbe keverjük a sütőport és a kakaóport, a lisztet és a tojásh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hatlapos
Hatlapos

1. A tésztához a lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, hozzáadjuk a tojást, végül annyi tejet, hogy egy könnyen kezelhe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Habkönnyű és ínycsiklandó csokis-vaníliás réteges fi
Habkönnyű és ínycsiklandó csokis-vaníliás réteges fi

180 fokra melegítjük elő a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm x 30 cm-es sütőtálat. Egy keverőtálban összemixeljünk a tészta összes hozzávalóját, majd, ha összeállt a massz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Gesztenyés alagút
Gesztenyés alagút

A piskótából levágunk egy akkora csíkot, amekkora pontosan az őzgerincforma tetejére illik; a többit pedig akkorára szabjuk, amekkorával a formát kibélelhetjük. A gesztenyemasszábó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk