5 tojás fehérje
10 dkg cukor
20 dkg darált dió
4 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
A krémhez:
20 dkg fehér csokoládé
5 tojás sárgája
15 dkg cukor
20 dkg vaj
20 dkg apróra vágott dió
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
50 ml tejszín
50 g vaj
A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. A lisztet, a darált diót és a sütőport belekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt megsütjük. A fehér csokoládét felolvasztjuk, majd a kihűtött tésztán elkenjük. Közben elkészítjük a krémet. A cukrot egy edénybe tesszük és felmelegítjük, amikor karamellizálódik levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat, majd a tojások sárgáját és folyamatos kavargatás mellett felmelegítjük. Amikor elkezd sűrűsödni, a diót is hozzáadjuk és a fehér csokoládéra öntjük, jól elsimítjuk. A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük a tejszínt és a vajat, majd a krém tetejére kenjük. 1-2 órát hűtjük és szeletelhetjük.
Elkészítés: A tésztához a lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral, a sütőporral, elmorzsoljuk a zsiradékkal (én mangalica zsírt használtam), majd a tojást hozzáadjuk, és annyi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A cukrot a margarint a kakaót a tojást és a mézet gőz fölött összedolgozzuk. Hozzákeverjük a lisztet és a szódabikarbónát. Amikor kihűlt 2 egyforma lapot sütünk tepsi hátán...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes♥ Krém: A pudingporból, a tejből, a cukorból a szokásos módon pudingot főzünk jó sűrűre, és hagyjuk legalább langyosra kihűlni, majd kisebb adagokban hozzáadjuk a tejfölt, és ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét a maradék cuko...
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés Nehézség: Közepes