tészta:
20 dkg porcukor
2 tojás
5 dkg margarin
2 ek kakaó
2 ek méz
35 dkg liszt
1 kk szódabikarbóna
krém:
4-5 ek cukor
4 cs vaniliás cukor
3,75 dl tej
1,5 cs zselatin
8dl hullala
tészta: 20 dkg porcukorot + 2 tojást + a maargarint + a kakaót és a mézet gőz fölött jól kikavarjuk.
Deszkára teszzünk 35 dkg lisztet és a szódabikarbónát, majd tésztává gyúrjuk a gőz fölött kikavart keverékkel.
kivajazott és lisztezett tepsibe kisütjük hátulján kisütjük.
Krém: A tejet a két féle cukorral felforraljuk.
A zselatint kikeverjük kevés hideg vízben majd 1 - 1,5 dl tejbe összekeverjük és beleöntjük a felforralt tejbe elolvadásig főzzük.
ha kihült a hullalához kavarjuk.
a sütőböl kivett tésztát rögtön le kell venni a tepsiről, mivel utána megkeményedik.
A tésztához a tojások fehérjét habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a morzsát és a sütőport. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét vágott dióval me...
Elkészítési idő:Végy elő egy mélyebb lábast, majd a liszt és a tojások kivételével mérj ki és tölts bele mindent, aztán gyújts alájuk és kezdd el kevergetni. Amikor elkezd forrni, adagold hozzá a...
Elkészítési idő: 150percA kekszet törd össze egy aprítóban, majd add hozzá az olvasztott vajat és jól keverd el. Vegyél elő egy 22 cm-es tortaformát és tedd bele a vajas kekszet, majd egyenlete...
Elkészítési idő:A tojásokat ketté választom, a fehérjébe teszek 1 csipet sót, a vizet és a cukor felét. Nem túl kemény habbá verem. A sárgájához megy a cukor másik fele és az olaj. Jól kidolgzom e...
Elkészítési idő: 3 ó