Hozzávalók:
24×30 cm-es tepsihez:
A piskótához:
8 db tojás
8 evőkanál finomliszt
8 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál sütőpor
A krémhez:
25 dkg margarin
3 ek. kakaópor
15 dkg porcukor
2 cl rum vagy aroma
A mártáshoz:
6 dl tej
1/2 csomag csokoládés pudingpor
4 evőkanál kristálycukor
5 dkg kakaópor
2 cl rum vagy aroma
A beforgatáshoz:
30 dkg kókuszreszelék
A 8 tojásból, a 8 kanál lisztből és a 8 kanál cukorból a sütőporral piskótát sütünk. A kihűlt piskótát lapjával kettévágjuk.
A krémhez: A margarint a 15 dkg porcukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a 3 kanál kakaóport és a 1/2 üveg rumaromát. Az egészet krémesre keverjük.
A mártáshoz az 5 dkg kakaóport kikeverjük 4 evőkanál cukorral, 1/2 csomag csokis pudingporral, 1/2 üveg rumaromával, 2 dl tejjel. A maradék 4 dl tejet felforraljuk, és hozzáöntjük a kikevert kakaót. Állandóan kevergetve egyszer forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
A piskótát megkenjük a kakaós krémmel, ráhelyezzük a másik lapot, hűtjük, kockára vágjuk. A kockákat a csoki mártásba, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.
Könnyed, puha, nem morzsálódós sütemény.
Jó étvágyat kívánok!
Előkészítés: Az összetevőkből piskótát sütünk, hagyjuk kihűlni. Elkészítés: A tejszínt géppel habbá verjük. Ha a tejszínhab már majdnem kész, lassan adagolva belekeverjük a kienge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a lisztet forráspontig felfőzzük gyakran kavargatva, nehogy leégjen. A karamellhoz a cukrot olvadásig piritjuk, mikor teljesen felolvadt hozzátesszük a vajat és jól átfo...
Elkészítési idő: kb. fél óra Nehézség: KönnyűBevonathoz: * 1 tábla tej tortabevonó * 2 ek étola Elkészítés: 1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizslapokat melegvízbe áztattam addig, amíg megpuhultak. Kivajaztam egy kisebb méretű tepsit és beletettem az első lapot. Lekentem olvasztott vajjal. 4 lapot rétegeztem így. Sűr...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű