Hozzávalók:
3 dbtojás
120 gporcukor 50 mlvíz
50 mlolaj 125 grétesliszt
1 ev. kanálkakaó 1/2 csomagsütőpor
Vaníliás krém:
1 csomagvaníliapuding
3 ev. kanálkristálycukor
400 mltej
Tejszínes krém:
150 mlhabtejszín
200 ml tejföl 1 csomag vaníliacukor
csokoládéöntet
Először elkészítjük a tésztát: a tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az 50 ml vizet és az 50 ml olajat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet. A kész tésztát két részre osztjuk, az egyikhez pedig hozzáadjuk a kakaót és elkeverjük.
A világos tésztát egy kb. 23 x 32 cm nagyságú tepsibe öntjük, majd erre a világos tésztára kanalazzuk rá a sötét (kakaós) tésztát.
Recept elkészítése Isteni finom ’’MOSTOHA’’ szelet, lépés 7
Recept elkészítése Isteni finom ’’MOSTOHA’’ szelet, lépés 8
A tej felét feltesszük főni, hozzáadjuk a cukrot, a tej másik, hideg felébe pedig beleszórjuk és elkeverjük a vaníliapudingot. A pudingos tejet hozzáöntjük a forró cukros tejhez és sűrű pudingot főzünk belőle.
Recept elkészítése Isteni finom ’’MOSTOHA’’ szelet, lépés 9
Recept elkészítése Isteni finom ’’MOSTOHA’’ szelet, lépés 10
A meleg pudingot egy merőkanál segítségével rátesszük a csokoládés tésztára. Egy villa segítségével mindhárom tésztát „spirálosan” összekeverjük. Lényegében a villát beleszúrjuk a 3 rétegbe, és elkezdünk vele mozogni, olyan irányban és alakzatban, ahogyan csak szeretnénk.
A süteményt 200 fokon 30 percig sütjük, majd kihűtjük.
Amíg a tészta sül, a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tejfölt, és ez a krém kerül a kihűlt sütemény tetejére.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk az olajjal és a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor is, majd belekeverjük a tojáshabot. K...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: lisztet a porcukorral, a kakaóval, a sütőporral, a tojással, a margarinnal és a kevés tejföllel összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Az egyiket a tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű