- 91 g teljes kiőrlésű liszt
- 39 g finomliszt
- 200 ml víz
- 100 g margarin
- 1 teáskanál édesítőszer
- 1 csipet só
- 3 L-s vagy 4 M-s tojás
A krém hozzávalói:
- 337 g tej
- 20 g 1:4 édesítőszer
- 20 g keményítő
- 1 csomag zero vanillin
- 2 tojássárgája
- 200 ml tejszín
Az öntet hozzávalói:
- 600 ml tej
- 1 csomag zero vanillin
- 4 kanál édesítőszer
- 90 g cukormentes fehércsokoládé
- 1 csomag vaníliapuding
- 200 ml tejszín
◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️A vizet melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk a margarint, az édesítőt, a sót és megvárjuk, míg teljesen elolvadnak a meleg vízben.
◾️Ezután hozzáadjuk a liszteket és kb. 3-4 percig reszteljük a tésztát.
◾️Megvárjuk, míg picit hűl, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat (minden tojást alaposan dolgozzunk bele a tésztába).
◾️A sütőt 210°-ra előmelegítjük.
◾️A tésztát egy habzsákba töltjük és egy sütőpapíros tepsire nyomunk csinos kis halmokat.
◾️Vizes ujjal letapogatjuk a tészták csúcsait és picit a kezünk segítségével megspricceljük őket vízzel.
◾️Ezután mehetnek a sütőbe.
◾️210°-on 10 percig sütjük, majd 190°-on 12 percig. Ezután 170°-on 20 percig végül 160°-on 5 percig, de ekkor már nyissuk ki a sütő ajtaját. Várjuk meg míg kicsit hűlnek a fánkok.
◾️A krémhez a keményítőt a tojássárgájával és egy pici tejjel kikeverjük.
◾️A többi tejet az édesítővel és a vanillinnel felmelegítjük, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
◾️A tejszínt habbá verjük és a kihűlt pudingos krémhez forgatjuk.
◾️A krémet egy habzsákba tesszük és betöltjük vele a fánkocskákat. Ezután egy tálba tesszük őket.
◾️Az öntethez a tejet a pudinggal, az édesítővel és a vanillinnel sűrűre főzzük.
◾️A csokit mikróban vagy gőz felett felolvasztjuk, és a pudinghoz adjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
◾️A tejszínt habbá verjük és a csokis-pudingos krémhez adjuk.
◾️Az öntet a fánkokra halmozzuk és mentalevéllel, csokireszelékkel díszítjük.
◾️Pár órát hagyjuk a hűtőben pihenni.
1. Habosra mixeljük a margarint a porcukorral és tojással a piskótához. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. 2. Sütőpapírral bélelt, 36x25 centis tepsibe kenjük a masszát és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítése: lisztet a porcukorral, a kakaóval, a sütőporral, a tojással, a margarinnal és a kevés tejföllel összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Az egyiket a tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA konzerv levét töltsd át egy kisebb tálba, majd mártsd ebbe a lébe bele a babapiskótákat, és helyezd bele egy 22 cm átmerőjű, kör alakú kapcsos tortaformába. Ezután egy tálba verd...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit 1 -1,5 dl jel összegyúrjuk, és, ha elvált az edény falától, 4 cipóra osztjuk, majd mindegyik cipót 24×39 cm-esre - tepsi méretűre - nyújtjuk. A tepsi hátoldalá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű