Családireceptkönyv.hu

Profiterol


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 91 g teljes kiőrlésű liszt
- 39 g finomliszt
- 200 ml víz
- 100 g margarin
- 1 teáskanál édesítőszer
- 1 csipet só
- 3 L-s vagy 4 M-s tojás

A krém hozzávalói:
- 337 g tej
- 20 g 1:4 édesítőszer
- 20 g keményítő
- 1 csomag zero vanillin
- 2 tojássárgája
- 200 ml tejszín

Az öntet hozzávalói:
- 600 ml tej
- 1 csomag zero vanillin
- 4 kanál édesítőszer
- 90 g cukormentes fehércsokoládé
- 1 csomag vaníliapuding
- 200 ml tejszín

Elkészítés:


◾️A liszteket átszitáljuk.
◾️A vizet melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk a margarint, az édesítőt, a sót és megvárjuk, míg teljesen elolvadnak a meleg vízben.
◾️Ezután hozzáadjuk a liszteket és kb. 3-4 percig reszteljük a tésztát.
◾️Megvárjuk, míg picit hűl, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat (minden tojást alaposan dolgozzunk bele a tésztába).
◾️A sütőt 210°-ra előmelegítjük.
◾️A tésztát egy habzsákba töltjük és egy sütőpapíros tepsire nyomunk csinos kis halmokat.
◾️Vizes ujjal letapogatjuk a tészták csúcsait és picit a kezünk segítségével megspricceljük őket vízzel.
◾️Ezután mehetnek a sütőbe.
◾️210°-on 10 percig sütjük, majd 190°-on 12 percig. Ezután 170°-on 20 percig végül 160°-on 5 percig, de ekkor már nyissuk ki a sütő ajtaját. Várjuk meg míg kicsit hűlnek a fánkok.
◾️A krémhez a keményítőt a tojássárgájával és egy pici tejjel kikeverjük.
◾️A többi tejet az édesítővel és a vanillinnel felmelegítjük, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
◾️A tejszínt habbá verjük és a kihűlt pudingos krémhez forgatjuk.
◾️A krémet egy habzsákba tesszük és betöltjük vele a fánkocskákat. Ezután egy tálba tesszük őket.
◾️Az öntethez a tejet a pudinggal, az édesítővel és a vanillinnel sűrűre főzzük.
◾️A csokit mikróban vagy gőz felett felolvasztjuk, és a pudinghoz adjuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
◾️A tejszínt habbá verjük és a csokis-pudingos krémhez adjuk.
◾️Az öntet a fánkokra halmozzuk és mentalevéllel, csokireszelékkel díszítjük.
◾️Pár órát hagyjuk a hűtőben pihenni.

Profiterol

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KRÉMES
KRÉMES

A lisztet keverd el 100 ml tejjel és tedd félre. A maradék tejet, a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot keverd össze és lassú tűzön kezd el főzni. Amikor felfő, öntsd bele...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Francia krémes
Francia krémes

A tésztát kétfelé vesszük, mindkettőből vékony, tepsiméretű lapot nyújtunk és egyenként megsütjük. Egyiket a tepsi aljába tesszük. A mázhoz a tejben feloldjuk a kávéport, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Henriett
Dia-Wellness csokis torta
Dia-Wellness csokis torta

Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd süssük kb 180 fokon kb 60 percet! Sülés után a lapokat félbe vágjuk, megkenjük DW csoki, karamell, sárgabarack öntettel, majd rákenjük a va...

Elkészítési idő: kb 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ákos
Lajcsi szelet
Lajcsi szelet

A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött 5 percig kevergetjük és utána a lisztet hozzákeverjük és összegyúrjuk. (Elég ragadós lesz!) 3 lapot sütünk belőle. A pucs pudin...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk