♥TÉSZTA:
6 tojás
30 dkg porcukor
1 dl víz
1 dl étolaj
30 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
♥TEKERCSEK
7 tojásról piskóta
baracklekvár
♥KRÉM
2 csomag vaníliás pudingpor (én most 5 evőkanál réteslisztet használtam ehelyett)
5 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg cukor
2,5 dl habtejszín
0,5 dl víz
2 teáskanál zselatin
♥A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk.
♥A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint a kihűlt pudinghoz hozzákeverjük, együtt jól kihabosítjuk, majd a tejszínhabot is beleforgatjuk. A zselatint a langyos vízben feloldjuk, majd azt is hozzákeverjük. 10-15 percre hűtőbe tesszük a krémünket.
♥A tekercsekhez 7 tojásról piskótalapot sütünk, ha kihűlt, baracklekvárral megkenjük, feltekerjük és vékony szeletekre vágjuk.
♥Összeállítás:
barna tészta•krém•szeletelt piskótatekercsek ráfektetve•krém•barna tészta
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Nagyon finom és mutatós sütemény!
Először alufóliával(sütőpapírral) kibélelünk egy tepsit (közepes nagyságút), kevés olajjal megkenjük. A 1,5 kg meghámozott, kicsumázott almát szeleteljük és szorosan egymás mellé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta. A tojást nagyon habosra keverjük az édesítővel, és a vaníliával, majd beleszitáljuk a sütőporos kakaós lisztet. Három egyforma lapot sütünk belőle. (Kb. 10 perc a sütési id...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótát, sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsiben sütjük Sütőpapírral együtt feltekerjük,amint megsült. Közben elkészítjük a krémet: A pudingot hagyományos módon megfőzzük a tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojások sárgaját kihabosítom a porcukorral és a vízzel. Tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem,,,a sárgájához bele szitálom a lisztet a sütőporral, össze keverem és könny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű