menu

Családireceptkönyv.hu

A krémesek krémese a Franciakrémes


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 4-5
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:

25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 db tojás
1 ek. ecet
1 dl tejföl
csipet só
vaníliás krém

1 l tej
4 db tojás
25 dkg cukor
2 db vaníliás cukor, vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje

13 dkg liszt
hab

fél l tejszín
máz

1/2 kk. instant kávé
20 dkg cukor
7 dkg vaj
4-5 evőkanál tej

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 165 fokra. A tészta elkészítésével kezdjük a munkát.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára, utána könnyebb lesz vele dolgozni .

A kihűtött tésztát lisztezett deszkára helyezzük, kétfelé vágjuk, majd mindkét lapot kinyújtjuk. A lapokat egymás után, egy nagyobb tepsi hátuljára fektetjük, melyre előzőleg sütőpapírt tettünk , villával megszurkáljuk (bár így is fel fog hólyagosodni, de talán kevésbé) és 165 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

Most a vaníliás krém elkészítése következik.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadunk az 1 l tejből 1 dl-t, a lisztet és a cukor felét. Simára keverjük.
A gázra feltesszük a maradék tejet, hozzáöntjük a vaníliás cukrot, vagy a vaníliarúd kikapart belsejét, és felforraljuk.
Ha felforrt a tej, hozzáöntjük az előzőleg elkészített tojásos masszát, majd botmixerrel simára keverjük. Ezután lehúzzuk a gázról.
A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor másik felével.
Visszatesszük a tejes masszát a gázra és nem túl nagy lángon hozzákeverjük a habot. Ezzel 2-3 percig még főzzük, közben óvatosan keverjük.
El is készült a vaníliás krémréteg.

Az egyik tésztalapra rásimítjuk a kész krémet, majd hagyjuk kihűlni – kb 30 perc
Most a tejszínhab réteget helyezzük fel. Ha a krém kihűlt, felverjük a tejszínhabot és a krémre simítjuk.

Ezután következik a máz elkészítése:
Az instant kávét feloldjuk a tejben, hozzátesszük a cukrot, majd takarék lángon kevergetjük, míg a cukor felolvad.
Ha elkezd sűrűsödni, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a vajat. Ezt a legjobb géppel végezni, míg tejföl sűrűségű krémet kapunk, kb 1 perc alatt.
Innentől kezdve gyorsan kell dolgoznunk, rásimítjuk a mázat a megmaradt másik tésztalap hátoldalára.
Ha kissé megszáradt a máz, felkockázzuk az immáron mázzal fedett tésztalapunkat.
Így darabonként helyezzük vissza a lapokat a tejszínhabra, így könnyen szeletelhető lesz a kész sütemény.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gyorsfagyasztott levelestésztával is finom és gyorsabb

A krémesek krémese a Franciakrémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Túró rudi pite
Túró rudi pite

A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Mária szelet
Mária szelet

1 evőkanál méz, 2 egész tojás, 8 dkg Rama, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál szódabikarbóna. Gőz fölött felfőzzük és még melegen hozzáadunk 40 – 45 dkg finomliszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar tiramisu mascarpone nélkül
tiramisu mascarpone nélkül

A vajkrémet és a cukrokat jól kikeverem, majd hozzáadom a felvert tejszínhabot. A piskótákat megmártjuk a kávé és rum keverékébe és és az edényünk alját kirakjuk vele. A krém fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Oroszkrém torta
Avatar Bertalan Kedvelnék
Oroszkrém torta

A tészta hozzávalóiból elkészitjük a piskóta lapot,amit kihülés után három lapra vágunk. A krémhez a pudingot,cukrot,vaniliás cukrot,3 dl tejet összekeverünk,felfőzzük.A zselatint...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk