Elkészítés módja
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, és még 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, kilisztezünk, és a tésztát 30x30 cm-es nagyságban belesimítjuk. Előmelegített sütőben közepes lánggal kb. 20 perc alatt megsütjük.
A kihűlt piskótát hosszában ketté vágjuk. A gesztenyemasszát jól áttörjük, vagy krumplinyomón kinyomjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és kis részletekben a gesztenyével habosra keverjük, majd a két lap közé tesszük. A tetejére a tejszínt felverjük és a tésztára simítjuk. A végén gesztenyét reszelünk a tetejére.
Előmelegítjük a sütőt, és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, 2 ek vizet. A lisztet elvegyítjük a sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Közben elkészítjük a krémet. A 4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral felverjük, és félretesszük. A túrót 12 dkg cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrok.Akkor jó,ha elválik az edény falától és a kezemtől is.Két részre osztom.A nagyobbik részt kinyújtom és belesimítom a tepsibe. Villával megszúrom több helyen és...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű-Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk --Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes