Hozzávalók
Piskóta: 2x
5 tojásfehérje
5 evőkanál cukor
100 g darált dió
1 evőkanál liszt
Krém 1
10 tojássárgája
10 evőkanál cukor
8 evőkanál Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
600 ml tej
250 g vaj
5 evőkanál porcukor
1 darab Dr. Oetker Aroma vanília
Krém 2
300 g cukor
200 g darát dió
300 ml tejszín
Elkészítés
A tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot . A lisztben elvegyítjük a darált diót, és a masszához szitáljuk. Végül a tésztát a sütőformába (28cm) öntjük, tetejét elsimítjuk. Két egyforma piskóta lapot sütünk (5-5 tojásfehérjéből), 180°C-on, míg a piskóta nem válik el a tepsi szélétől.
Krém1:
A tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral, vanília aromával, Gustinnal simára keverjük. Beleöntjük a forró tejbe és sűrűvé főzzük. Amikor a krém kihűlt robotgéppel beledolgozzuk a vajjal kikevert porcukrot.
Krém2:
A kristálycukrot lábasba öntjük, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad, beletesszük a darált diót. Sütőpapírra öntjük a masszát, elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk. Amikor megdermedt, összetörjük (kicsit hagyhatunk a díszítéshez) és a felvert tejszínhabba keverjük.
Összeállítás:Tészta- Krém1-Krém2-Tészta-Krém1-Krém2
1.A cukrot és a tojássárgát szép krémesre keverjük kézi habverővel. 2.A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, belekeverjük a tojásos krémbe. 3.Kisebb lábosba tesszük, bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaót, mézet, tojást porcukrot és margarint a szódabikarbónával gőz fölött habosra keverem, majd hozzáadom a lisztet. 5 golyót formálok belőle, kinyújtom, megsütöm. A pudingot m...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni. A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://youtu.be/p35e3sIvjqo
Elkészítési idő: 300 perc Nehézség: Nehéz