7 db Tesco Finest friss tojás
7 ek rétesliszt
7 ek porcukor (+ 250 g)
1 csomag sütőpor
2 ek keserű kakaópor
2 ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (+ 80 ml)
5 db tojás sárgája
4 ek finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
250 g vaj
5 db tojásfehérje
300 g kristálycukor
1 db citromlé
100 g csokoládé
Először a tésztát készítjük el:
A 7 tojást szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A 7 tojássárgáját, a 7 púpozott ek. porcukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a 2 ek. étolajat, majd felváltva hozzákeverjük a tojásos masszához a tojásfehérjehabot, az 1 csomag sütőporral és a 2 ek. keserű kakaóporral elkevert, 7 púpozott ek. réteslisztet.
A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elsimítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük, 15-20 perc alatt.
A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.
Megkenjük a krémmel és hagyjuk a hűtőben dermedni, 20-30 percet és rákenjük a tojásfehérjehabot.
Míg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet:
Egy edénybe beleöntjük a tej nagyobbik részét, beleszórjuk az 1 csomag vaníliás cukrot, majd elkeverjük benne az 5 tojássárgáját.
A maradék tejben elkeverjük a 4 enyhén púpozott ek. finomlisztet és hozzáöntjük a tojássárgájás tejhez.
Sűrű krémet főzzünk belőle, amelyet állandóan keverni kell, nehogy leégjen.
A kihűlt krémhez hozzáadjuk a 250 g porcukrot és a 250 g puha vajat.
A tojásfehérjés habhoz, az 5 tojásfehérjét egy habüstbe rakjuk, a 300 g kristálycukorral, majd vízzel teli edényre rakjuk, amelyet hagyunk felforrni.
Alacsony fokozaton, kézi mixerrel, a forrásponttól számítva, 15 percig verjük.
Kb. 10 perc múlva, a kivert habhoz öntjük a citromlevet.
A csokimázhoz, a csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáöntjük a 80 ml étolajat, elkeverjük, amíg az öntet nem lesz fényes.
Hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten és ráöntjük a tojásfehérjés habra.
1. A mascarpone krémet tegyük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket robotgéppel verjük kemény habbá. Ezután keverjük össze (akár a robo...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesA tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot is belekavarjuk. A diót, a szódabikarbónát és a lisztet összekavarjuk, a habhoz adjuk. Sütőpapírral bélelt 35/45 cm-es tepsibe simít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott meggyet lábosba tesszük, öntünk alá egy kis pohár vizet, (a befőttet levével együtt)felforraljuk, ízesítjük cukorral és fahéjjal. A keményítőt kevés vízben elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojás sárgát, a cukrot kikavarom, majd hozzáadom a lisztet és a pudingot, kevés tej hozzáadásával simára keverem. A tejet felteszem a tűzre, hozzákeverem a kikevert masszát és f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű