Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Nyamm szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 db Tesco Finest friss tojás
7 ek rétesliszt
7 ek porcukor (+ 250 g)
1 csomag sütőpor
2 ek keserű kakaópor
2 ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (+ 80 ml)
5 db tojás sárgája
4 ek finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
250 g vaj
5 db tojásfehérje
300 g kristálycukor
1 db citromlé
100 g csokoládé

Elkészítés:


Először a tésztát készítjük el:
A 7 tojást szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A 7 tojássárgáját, a 7 púpozott ek. porcukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a 2 ek. étolajat, majd felváltva hozzákeverjük a tojásos masszához a tojásfehérjehabot, az 1 csomag sütőporral és a 2 ek. keserű kakaóporral elkevert, 7 púpozott ek. réteslisztet.
A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elsimítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük, 15-20 perc alatt.
A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.
Megkenjük a krémmel és hagyjuk a hűtőben dermedni, 20-30 percet és rákenjük a tojásfehérjehabot.

Míg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet:
Egy edénybe beleöntjük a tej nagyobbik részét, beleszórjuk az 1 csomag vaníliás cukrot, majd elkeverjük benne az 5 tojássárgáját.
A maradék tejben elkeverjük a 4 enyhén púpozott ek. finomlisztet és hozzáöntjük a tojássárgájás tejhez.
Sűrű krémet főzzünk belőle, amelyet állandóan keverni kell, nehogy leégjen.
A kihűlt krémhez hozzáadjuk a 250 g porcukrot és a 250 g puha vajat.
A tojásfehérjés habhoz, az 5 tojásfehérjét egy habüstbe rakjuk, a 300 g kristálycukorral, majd vízzel teli edényre rakjuk, amelyet hagyunk felforrni.
Alacsony fokozaton, kézi mixerrel, a forrásponttól számítva, 15 percig verjük.
Kb. 10 perc múlva, a kivert habhoz öntjük a citromlevet.
A csokimázhoz, a csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáöntjük a 80 ml étolajat, elkeverjük, amíg az öntet nem lesz fényes.
Hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten és ráöntjük a tojásfehérjés habra.

Nyamm szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hatlapos sütemény
Hatlapos sütemény

Elkészítése: • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk szét. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lapokat vékonyra kinyújtjuk, megszurkáljuk villával, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
JUGOSZLÁV KRÉMES
JUGOSZLÁV KRÉMES

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
264.Orchidea szelet
264.Orchidea szelet

Piskóta A tojásfehérjéket a sóval, a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes, szódabikarbónás-sütőporos keveréket. 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
oMLÓS SZALALKÁLIS KRÉMES
oMLÓS SZALALKÁLIS KRÉMES

A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk