7 db Tesco Finest friss tojás
7 ek rétesliszt
7 ek porcukor (+ 250 g)
1 csomag sütőpor
2 ek keserű kakaópor
2 ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (+ 80 ml)
5 db tojás sárgája
4 ek finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
250 g vaj
5 db tojásfehérje
300 g kristálycukor
1 db citromlé
100 g csokoládé
Először a tésztát készítjük el:
A 7 tojást szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A 7 tojássárgáját, a 7 púpozott ek. porcukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a 2 ek. étolajat, majd felváltva hozzákeverjük a tojásos masszához a tojásfehérjehabot, az 1 csomag sütőporral és a 2 ek. keserű kakaóporral elkevert, 7 púpozott ek. réteslisztet.
A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, elsimítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük, 15-20 perc alatt.
A megsült tésztát hagyjuk kihűlni.
Megkenjük a krémmel és hagyjuk a hűtőben dermedni, 20-30 percet és rákenjük a tojásfehérjehabot.
Míg hűl a tészta, addig elkészítjük a krémet:
Egy edénybe beleöntjük a tej nagyobbik részét, beleszórjuk az 1 csomag vaníliás cukrot, majd elkeverjük benne az 5 tojássárgáját.
A maradék tejben elkeverjük a 4 enyhén púpozott ek. finomlisztet és hozzáöntjük a tojássárgájás tejhez.
Sűrű krémet főzzünk belőle, amelyet állandóan keverni kell, nehogy leégjen.
A kihűlt krémhez hozzáadjuk a 250 g porcukrot és a 250 g puha vajat.
A tojásfehérjés habhoz, az 5 tojásfehérjét egy habüstbe rakjuk, a 300 g kristálycukorral, majd vízzel teli edényre rakjuk, amelyet hagyunk felforrni.
Alacsony fokozaton, kézi mixerrel, a forrásponttól számítva, 15 percig verjük.
Kb. 10 perc múlva, a kivert habhoz öntjük a citromlevet.
A csokimázhoz, a csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáöntjük a 80 ml étolajat, elkeverjük, amíg az öntet nem lesz fényes.
Hagyjuk kihűlni szobahőmérsékleten és ráöntjük a tojásfehérjés habra.
A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal...
Elkészítési idő:Elkészítés: A pudingkrémnél leírtak szerint főzünk egy sűrű pudingot, még melegen hozzákeverjük a vaj 1/3-ad részét, majd kihűlésig simára keverjük. A maradék vajat kihabosítjuk...
Elkészítési idő: 45 percA tojásokat a cukorral és a vízzel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a durvára vágott diót. Lassú tűzön, 23x39cm-es kivajazott, kilisztezett tep...
Elkészítési idő:A tésztát felhasználás előtt legalább egy fél órával előbb vegyük ki a hűtőből, hogy könnyebben kitudjuk majd nyújtani. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük...
Elkészítési idő: