Családireceptkönyv.hu

Skolebrød, a norvég iskolakenyér(fincsi)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók ( 10-12 db-hoz):

500 gr liszt
80 gr porcukor
80 gr olvasztott vaj/margarin
40 gr friss élesztő
2 dl tej
1 egész tojás
1 tojás sárgája
2 tk. őrölt kardamom

A töltelékhez:
fél adag házi vaníliapuding
( picit sűrűbbre készíthetjük, plusz 5-10 gr keményítő hozzáadásával)
Zacskós pudingot is használhatunk, de kevesebb tejjel készítsük.

A cukormázhoz:
1 csésze porcukor
víz

kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Letakarva, meleg helyen, 1 óráig kelesztjük. Átgyúrjuk,ismét letakarjuk és további félóráig kelesztjük.
2. A tésztát átgyúrjuk, 12 egyenlő részre osztjuk és gombócokká formáljuk. A gombócokat kissé kilapítjuk, közepükbe kis krátert mélyesztünk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és vaníliapudingot teszünk a kráterbe.
4. 230 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, ez kb. 10-15 perc.
5. A mázhoz egy tálba szitáljuk a porcukrot és annyi vízzel elkeverjük, hogy sűrű, de kenhető mázat kapjunk. Ezzel bekenjük a kissé kihűlt sütik oldalát és meghempergetjük őket kókuszreszelékben.

Melegen is finom, de ha megvárjuk, hogy rendesen kihűljön, akkor megköt a közepében a krém.Mindenhogy tökéletes és a legfinomabb a világon.:)Kötelező darab!!!

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
KLASSZIKUS SOMLÓI GALUSKA
KLASSZIKUS SOMLÓI GALUSKA

A somlói galuska csokis piskótájához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és az elvegyített sütőport, lisztet, kakaó...

Elkészítési idő: 210 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sztracsatella szelet
Sztracsatella szelet

A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük (6-8 perc gépi habverővel), hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy szilikonos sütőporral kibélelt (vagy vajjal kikent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TIRAMISU EPRES
TIRAMISU EPRES

A megmosott, csumájától megszabadított epret apró darabokra vágom (akinek van kedve, néhány szebb darabot eltehet díszítéshez) és tetszés szetrinti cukor mennyiségét teszek rá. Ez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gyöngyi
Képviselőfánk
Képviselőfánk

- Először mindig a sütőt kapcsolom be 200 fokra. - A vizet a zsírral, sóval, cukorral felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük amíg a mass...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk