Családireceptkönyv.hu

Mesy szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az első réteghez:
25 dkg édes keksz (darálva vagy összetörve)
10 dkg porcukor átszitálva
15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
1 tasak vaníliacukor
A második réteghez:
50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín) kemény habbá verve
1/2 tasak zselatin
A harmadik réteghez:
1 tasak házi krémes krém
8 dl tej
A negyedik réteghez:
3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
1/2 tasak zselatin

Elkészítés:


Az első réteg elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket.

Második réteg elkészítése:

A túrót burgonyanyomón átpasszírozzuk, összekeverjük a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenjük a kekszes alapra.

Harmadik réteg elkészítése:

8 dl tejjel 3 perc alatt keményre verjük a krémport, majd ezt tesszük a túrós rétegre.

Negyedik réteg elkészítése:

Kemény tejszínhabot készítünk, és a 1/2 dl vízben feloldott zselatint belekeverjük, majd a vaníliás krémre simítjuk.

Tetejére csokireszeléket, olvasztott csokit vagy tortadarát szórjunk díszítésként

Trükkök, tippek, praktikák:


Kezdőknek

Elkészítési idő:
60 perc

Mennyiség:
6 fő részére

Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Mesy szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: janos
Nepečeni rolat od čokolade
Nepečeni rolat od čokolade

Način pripreme: Zamesiti belanca, šećer, čokoladu i orahe u tvrdo testo. Masu na masnom papiru tanko razviti i premazati filom. Zaviti rolat i staviti ga u frižider da se stegne...

Elkészítési idő: 1/2
Nehézség: Könnyű
share
Zsuzsi szelet
Zsuzsi szelet

Az egész tojásokat elkezdeni robotgéppel keverni, majd állandó keverés mellett kanalanként hozzáadni a porcukrot. Addig keverni még jó habos állagú lesz. A lisztet összekeverni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Madártej szelet
Madártej szelet

A cukorral a tojásfehérjét jó kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Kipapírozott tepsibe (35 x 35 cm) kenjük egyenletesen, és 160 fokos (légkeveréses) sütőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Jugoszláv krémes
Jugoszláv krémes

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. A tésztát két lapban sütjük, vagy egyben és kettévágjuk. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot kem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk