Tésztához:
4 dbtojás
3 ev. kanálkakaó
1 ev. kanálburgonyakeményítő (elhagyható)
2 ev. kanálméz vagy más édesítő (elhagyható)
Töltelékhez:
400 glágy túró
ízlés szerint méz, édesítőszer
A tojások sárgáját a mézzel vagy édesítővel habbá verjük. Hozzáadjuk a kakaót és a keményítőt (a keményítő elhagyható, próbáltam keményítővel és nélküle is. Az egyetlen különbség a piskóta vastagságában volt – keményítő nélkül kicsit laposabb). Végül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A masszát (tésztát) egy nagyobb, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és 220 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük. Miután a tészta elkészült, megvárjuk, míg kihűl és késsel hosszában ketté vágjuk.
A túrót elkeverjük a mézzel (vagy édesítővel). Ha a töltelék túl híg, akkor 2 evőkanál forró vízben feloldott zselatinport (1 kávéskanál) keverhetünk bele. A tölteléket hűtőbe tesszük és megvárjuk, míg megköt. Ezután az egyik tésztára rákanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk a túrós töltelékkel, majd a tészta másik felével letakarjuk. Ismét hűtőbe tesszük (1-2 órára, amíg megköt), majd szeleteljük. Jó étvágyat!
https://www.topreceptek.hu/recept/fitnesz-kinder-tejszelet-cukor-es-liszt-nelkul-r116
A tésztának valókat összegyúrjuk,kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és megsütjük. A pudingokat sűrűre főzzük,a megadott hozzávalókkal, és még forrón hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit összedolgozzuk először a száraz anyagokat, majd hozzá a nedves anyagokat. Két részre vesszük, kinyújtjuk, tepsibe helyezzük az egyik lapot, majd a töltelékkel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, mézet, cukrot, zsírt, szódabikarbónát, és a tejfölt egy lábasban jól felmelegítjük. Nem muszáj főzni,csak főzés nélkül összegyúrni. A lisztet hozzáadva összeállítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a barna lapokat sütjük meg. A lisztben elmorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. 2 részre osztjuk, kinyújtjuk egyesével és lisztezett tepsi hátán...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz