Tésztához:
4 dbtojás
3 ev. kanálkakaó
1 ev. kanálburgonyakeményítő (elhagyható)
2 ev. kanálméz vagy más édesítő (elhagyható)
Töltelékhez:
400 glágy túró
ízlés szerint méz, édesítőszer
A tojások sárgáját a mézzel vagy édesítővel habbá verjük. Hozzáadjuk a kakaót és a keményítőt (a keményítő elhagyható, próbáltam keményítővel és nélküle is. Az egyetlen különbség a piskóta vastagságában volt – keményítő nélkül kicsit laposabb). Végül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A masszát (tésztát) egy nagyobb, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és 220 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük. Miután a tészta elkészült, megvárjuk, míg kihűl és késsel hosszában ketté vágjuk.
A túrót elkeverjük a mézzel (vagy édesítővel). Ha a töltelék túl híg, akkor 2 evőkanál forró vízben feloldott zselatinport (1 kávéskanál) keverhetünk bele. A tölteléket hűtőbe tesszük és megvárjuk, míg megköt. Ezután az egyik tésztára rákanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk a túrós töltelékkel, majd a tészta másik felével letakarjuk. Ismét hűtőbe tesszük (1-2 órára, amíg megköt), majd szeleteljük. Jó étvágyat!
https://www.topreceptek.hu/recept/fitnesz-kinder-tejszelet-cukor-es-liszt-nelkul-r116
A cukrot a tejjel felfőzzük, hozzáadjuk a darált diót, amiben a lisztet elkevertük. Pár percig főzzük, vaníliával vagy citromhéjjal ízesítjük és félig kihűtjük. Hozzáadjuk a vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 160 fokra légkeverés nélkül, alsó-felső mód (140 fok légkeveréssel) és egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A vajhoz öntjük a tejet és felforrósí...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tészta: Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a sót és a kakaóport. A tojások fehérjét kemény hab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből habot verünk, a sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és kakaóport majd beleforgatjuk a habot. Megsütjük majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt a cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes