a piskótához:
6 tojás
5 dkg kakaó
5 dkg eritrit
csipet só
a töltelékhez:
4 dl kókusztej
5 dkg kókuszolaj
10 dkg eritrit
5 g por zselatin vagy 3 lap
1 vaníliarúd kikapart magjai
20 dkg kókuszreszelék
A töltelékhez a kókusztejben közepes lángon feloldjuk az édesítő anyagot és a zselatint. Hozzáadjuk a kókuszolajat, a vaníliát és a kókuszreszeléket. Addig tartjuk a láng fölött, folyton kevergetve, amíg a kókusz magába nem szívja a folyadékot. Félretesszük hűlni. Ezalatt elkészítjük a piskótát, amihez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A tojássárgát fakanállal elkeverjük az átszitált kakaóval és az eritrittel. Fellazítjuk a tojáshab negyedével. Ezután óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk a maradék tojáshabot is. Sütőpapíros lemezre kenjük a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük. Lehúzzuk róla a papírt. Rolád szerűen feltekerjük. Ha teljesen kihűlt kitekerjük. Rákenjük a kókuszos krémet. Újra feltekerjük, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni mielőtt szeletelnénk.
Tücsökbogár
A fagyasztott tésztát hagytam kiengedni. A kakaóport elkevertem a fahéjjal, és egy nagyobb tepsi méretű sütőpapírra szórtam keveset (ezen az egy sütőpapíron nyújtottam az összes l...
Elkészítési idő: 1 óraBelga csoki krém: 7dl tej,2 csom csoki puding,5-6 evökanál cukor,mikor a puding kész,bele 2 e.k kakaópor,1 tábla torta bevono,ha kihült 2-3 dl tejszin habbá verve Fekete erdő: m...
Elkészítési idő:1. A képviselőfánk- vagy más néven égetett tésztához felforraljuk a vizet a sóval és a vajjal/margarinnal, egyszerre beleszórjuk a lisztet, és erőteljesen keverve addig forrósítju...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p