a piskótához:
6 tojás
5 dkg kakaó
5 dkg eritrit
csipet só
a töltelékhez:
4 dl kókusztej
5 dkg kókuszolaj
10 dkg eritrit
5 g por zselatin vagy 3 lap
1 vaníliarúd kikapart magjai
20 dkg kókuszreszelék
A töltelékhez a kókusztejben közepes lángon feloldjuk az édesítő anyagot és a zselatint. Hozzáadjuk a kókuszolajat, a vaníliát és a kókuszreszeléket. Addig tartjuk a láng fölött, folyton kevergetve, amíg a kókusz magába nem szívja a folyadékot. Félretesszük hűlni. Ezalatt elkészítjük a piskótát, amihez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A tojássárgát fakanállal elkeverjük az átszitált kakaóval és az eritrittel. Fellazítjuk a tojáshab negyedével. Ezután óvatosan, hogy a hab össze ne törjön hozzáforgatjuk a maradék tojáshabot is. Sütőpapíros lemezre kenjük a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük. Lehúzzuk róla a papírt. Rolád szerűen feltekerjük. Ha teljesen kihűlt kitekerjük. Rákenjük a kókuszos krémet. Újra feltekerjük, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni mielőtt szeletelnénk.
Tücsökbogár
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd közepes méretű vajazott tepsi hátán (nekem 35x22 cm) külön-külön két lapot sütünk belőle. Nyújtáskor eléggé rag...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűJól kidolgozni a tésztát, 3 részre osztani és nagyon vékonyra nyújtani. 25 dkg diót és 25 dkg cukrot összekeverni A tepsibe beletesszük az első lapot, megkenjük lehetőleg bar...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézTegyük a megtisztított epret egy aprítógépbe és pürésítsük. Csorgassuk át egy kisebb lábasba, majd adjuk hozzá a mézet és a citromot. Gyakran kavargatva forraljuk kb. 3 percig, va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A cukros tojássárgáját apránként, folyamatosan kavargatva a fehérjehabhoz adjuk, majd h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű