Mézes laphoz:
40 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 ek méz
10 dkg vaj
2 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
Diós piskótához:
6 tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál víz
0,5 dl napraforgó olaj
15 dkg rétesliszt
0,5 tasak sütőpor
15 dkg dió (darált)
Krémhez:
3 tojás sárgája
2 tasak vaníliás pudingpor
10 dkg kristály cukor
7 dl tej
12 dkg porcukor
25 dkg margarin
sütőt előmelegítem 190 fokra.
A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrok. Kétfelé veszem és egymás után 2 lapot sütök egy 30*38 cm-es tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.
diós piskótához a tojás sárgájákat habosra keverem 10 dkg cukorral, vízzel, olajjal és a dióval. A fehérjét a maradék 5 dkg cukorral kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem a diós masszát, majd a sütőporral elkevert lisztet
Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttem) öntöm a masszát és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütöm a piskótát. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez a tojás sárgájákat a 10 dkg kristálycukorral, tejjel és a pudingporral alaposan kikeverem, majd folytonos kevergetés mellett sűrűre főzöm.
A margarint kikeverem a 12 dkg porcukorral, s ha kihűlt a krém, összedolgozom a kettőt.
Az egyik mézes lapot tálcára teszem, a krém felét rákenem, erre jön a diós piskóta, amire a krém másik fele kerül.
Végül a második mézes lappal befedem. A tetejét porcukorral szórom meg.
25 dkg margarint, 25 dkg porcukorral habosra keverünk. 4 dl tejben 3 púpozott evőkanál lisztet megfőzünk. Ha kihűlt hozzáadjuk a vajas krémhez, és beleteszünk 1 üveg kimagozott meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgáját az édesítővel kikeverjük. Majd hozzákeverjük a darált zabpelyhet vagy zablisztet, a kakaóport és a narancs/citrom héjat. A tojásfe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA tésztához a tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint / vajat, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótához: a tojásokat ketté választjuk, a fehérjét a cukorral keményre vejük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olvasztott vajat. A végén fakanállal belekeverjük a sütőporral,é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű