A piskótához
6 tojás
6 evőkanál cukor
7 evőkanál víz
8 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál kakaópor
A krémhez
6 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
4 tojássárgája
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl habtejszín
1 zacskó habfix
Továbbá
1 üveg meggybefőtt
15 evőkanál meggydzsem
csokireszelék
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, belemérjük a vizet, összedolgozzuk, beleszitáljuk a liszt-sütőpor elegyét, beleszórjuk a kakaóport, és alaposan kikeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk a tésztába, vajazott-lisztezett tepsiben közepes hőmérsékleten megsütjük, fogvájóval nézzük hogy nem ragad-e a tészta Ha túlságosan sülne,.fóliát teszünk rá.
A tejjel elkeverjük a pudingport, vaníliás cukrot, cukrot, 4 tojássárgáját, és sűrű krémet főzünk. Kihűtjük.
A tejszínt felverjük a habfixálóval, és beleforgatjuk a krémbe, kivéve 3 evő kanál habot, a díszítéshez.
A piskótát félbevágjuk, az egyik lapot tálcára tesszük, megkenjük dzsemmel, a krém felével, meggyel szórjuk. Rá a másik lap, megint dzsem-krém-meggy, és tejszínhab, díszíteni. Csokireszelékkel megszórhatjuk
A pudingport a cukorral és a kakaóporral összekeverem. Belekeverem a tejet és ezután beletördelem a csokit. Közepes lángon folyamatosan kevergetve sűrűre főzöm. Amikor kész a lá...
Elkészítési idő:1. A tésztához a tojások fehérjét, a cukrot, vaniliás cukrot habosra verjük. A tojások sárgáját egyesével hozzáverjük. 2. Másik tálba a lisztet, sütőport, vaniliás pudingport öss...
Elkészítési idő:A pudingot, lisztet, tojássárgákat, van. cukrokat, és a fele cukrot kikeverjük 3 dl tejjel kézi habverővel csomómentesre, a többi tejet feltesszük forralni egy nagy edényben. Közbe...
Elkészítési idő: 30 p