Kakaós tészta:
6 tojássárgája,3 dl tejföl,15 dkg porcukor,25 dkg liszt,1 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor
Kókuszos tészta:
15 dkg kristálycukor,6 tojásfehérje,20 dkg kókuszreszelék
Krém:
6 tojássárgája,6 evőkanál liszt,3 dl tej,1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin,6 evőkanál porcukor
A kakaós tésztához a tojások sárgáját a többi alapanyaggal kikeverjük, majd a felét egy közepes tepsibe simítjuk. A kókuszos tésztához a tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Pöttyöket rakunk belőle a kakaós tésztára, majd ezután a másik fél kakaós tésztát simítjuk erre rá. 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a 6 tojássárgáját a liszttel, a tejjel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint a porcukorral könnyűre kikeverjük, majd a főzött krémmel együtt kikeverve elkészítjük a krémet. A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük. A tetejére is hagyjunk a krémből, majd megszórjuk kakaóporral. Jó ha állni hagyjuk egy éjszaka, mert akkor finom puha lesz másnapra.
A tojásfehérjéből, ami kimaradt, tojásfehérjés püspökkenyeret készítettem.
de a kókuszos tészta sok hozzá, ha pöttyözni kell, így én simán ráöntöttem a kakaós tésztára. Egyébként ez az ada megfelel két adagnak is, mert én egy egy 40X30-as tepsibe tettem és nem lett sem magas, sem lapos. Nagyon finom. Kókusz nélkül nem az igazi - szerintem.
Elsőként a tojásokat szétválasztottam, a sárgákat a cukorral elkevertem, hozzáadtam a sütőport, sót, olajat, kakaóport majd a rizslisztet is és összekevertem. A fehérjéket robotgép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kakaós (liszt nélküli) piskótát sütünk. Ha kész a piskóta, a tepsiben hagyjuk kihűlni. A 2 csomag pudingot a cukorral és a 8 dl tejjel megfőzzük, és még mel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojásokat az édesítőkkel és a sóval félkeményre verjük, majd kisebb kanalanként hozzászórjuk és keverjük a lisztet. Sütőpapírral bélelt bélelt tepsibe simítjuk a té...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tep...
Elkészítési idő: 80 Nehézség: Közepes