(kb. 36 x 36-os tepsihez)
♥ TÉSZTA:
6 dkg margarin
50 dkg finomliszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
18 dkg cukor
3 db tojás
3 evőkanál méz
1 evőkanál sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
♥ KRÉM:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelt )
10 evőkanál búzadara
1 l tej
10 dkg sárgabaracklekvár (szilvával is finom)
♥ DÍSZÍTÉS:
porcukor
Gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a cukrot, a mézet, a margarint és a tojásokat. Langyosra hűtjük.
A mézes keveréket a liszttel és a szódabikarbónával összegyúrjuk. Ha szükséges, egy kevés lisztet még adhatunk hozzá. Könnyen nyújtható, puha tésztát kell kapnunk. Fél órát pihentetjük!
Pihenés után 4 cipóra osztjuk, kinyújtjuk. Zsírozott sütőlapon vagy tepsi hátlapján 180 fokra előmelegített sütőben egyenként megsütjük. (Világosbarnára.) Sütés előtt a sütőlapon megszurkáljuk kés hegyével, hogy ne hólyagosodjon fel a tészta.
A tejből és a búzadarából tejbegrízt főzünk. Kihűtjük, közben néha megkeverjük.
A margarint vagy vajat habosra keverjük a porcukorral és a citrom reszelt héjával. A vajas krémet összekeverjük a teljesen kihűlt tejbegrízzel.
Az első lapot ezzel a fehér krémmel kenjük meg. (A krém felével.)
Erre rakjuk a második lapot, amit megkenünk jó vastagon a baracklekvárral.
A harmadik lapot megkenjük a grízes krém másik felével, majd rátesszük a harmadik lapot, és megszórjuk porcukorral.
Néhány óra alatt megpuhul. (Ez a legnehezebb része a sütemény elkészítésének, mert a család nehezen tudja kivárni ezt a kis időt.)
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olvasztott, de már nem meleg vajat / margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk kétszer, 30 × 40 cm-es tepsiben. A krémhez a pudingot a tejel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínhabot keményre verjük. A margarint és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba tesszük a mézet, a porcukrot, a kakaót és az egész tojást, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett felolvasztjuk. Ezután levesszük a gőzről, és egy kicsit hűlni hag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. 2 db 22 cm-es kapcsos formát kivajazunk és kilisztezünk. A finomra őrölt pisztáciát összekeverjük a liszttel és egy csipet sóval. A tojásfehérjét...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes